Τι θα πει, άραγε, πολυτελές σύστημα Υγείας; Αυτό που ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος είπε ότι δεν χρειαζόμαστε; Μήπως θα πει ένα ΕΣΥ με επαρκή αριθμό ΜΕΘ που μπορεί να μην είναι συνεχώς γεμάτες; Μήπως με πλεόνασμα και όχι έλλειμμα εντατικολόγων; Ίσως χωρίς λίστες αναμονής για επείγοντα χειρουργεία και για χημειοθεραπείες-ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών;

Ποιος ξέρει τι είχε στο μυαλό του ο έμπιστος του Κυρ. Μητσοτάκη όταν έκρουσε κώδωνα κινδύνου για επενδύσεις στο ΕΣΥ που μπορεί να ξεμείνουν και μετά την πανδημία;

Ο Ακης Σκέρτσος υπήρξε συνεργάτης του Μιχ. Χρυσοχοΐδη όταν ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ και από εκεί βρέθηκε να εκπροσωπεί τον ΣΕΒ. Σύμβουλος του είναι η αξιοπρεπέστατη δημοσιογράφος Μ. Χούκλη. Είχε επομένως το βιογραφικό να ενταχθεί στην ομάδα του Κυρ. Μητσοτάκη: Και κεντροαριστερές καταβολές και σχέσεις με την οικονομική ελίτ και επικοινωνιακές δυνατότητες.

Παρά τα προσόντα του, δεν τα πάει καλά ούτε στην επικοινωνία. Η δημοτικότητα του είναι στο ναδίρ, η επίθεση του με τον Π. Μπουκάλα της “Καθημερινής” για άρθρο του σχετικά με τους εμβολιασμούς τον εξέθεσε και οι δηλώσεις του γίνονται είδηση όταν πει κάτι όπως αυτό για το “πολυτελές ΕΣΥ” που, κανονικά, και να το πιστεύει ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός δεν το λέει, αν έχει ένστικτο αυτοπροστασίας και στοιχειώδη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το πιθανότερο είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σαν να τον ακούν μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου. Είπε δημόσια αυτά που λένε μεταξύ τους. Εξέφρασε την αγωνία τους να περάσει ο εφιάλτης της πανδημίας για να μπορέσουν να προωθήσουν την ατζέντα τους που περιλαμβάνει, πέρα από όλα τα άλλα, ένα λιτό ΕΣΥ, χωρίς πολλά-πολλά, όσο χρειάζεται για να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.
πηγη: https://tvxs.gr