Δεκαπενθήμερη παράταση εφαρμογής του νόμου που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τα οφέλη του εμβολιασμού από το ιατρικό προσωπικό των Δομών Δημόσιας Υγείας, ζητά η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Παράλληλα η παράταξη των υγειονομικών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, δηλώνει υπέρ του καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών αλλά και των πολιτών, καλεί την κυβέρνηση να περιμένει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  των υγειονομικών, να κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ταυτόχρονα την καλεί να αναγνωρίσει έμπρακτα τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι υγειονομικοί.

 

Η ανακοίνωση

Η Ε.Ε. της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων σε έκτακτη συνεδρίασή της και ενόψει της εφαρμογής του Ν.4820/2021, περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών,αποφάσισε τα κάτωθι:

-Με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους στις Δομές Δημόσιας Υγείας, όσο και απέναντι στην κοινωνία και στους ασθενείς, δηλώνουμε απερίφραστα ότι η παράταξή μας είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών αλλά και των πολιτών, για να  περιοριστούν με κάθε τρόπο οι συνέπειες από την πανδημία.

-Οι επαγγελματίες του κλάδου, είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της Δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οφείλουν να εμβολιαστούν αφενός μεν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους και τους ασθενείς που προσέρχονται στις Δομές Υγείας και αφετέρου δε για  να στείλουν σαφές μήνυμα στην κοινωνία περί εμβολιασμού.

·Η ΔΑΚΕ, ως συνδικαλιστική παράταξη, σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων, τους νόμους καθώς και το Σύνταγμα της χώρας μας.

·Ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  των υγειονομικών, θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο και προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ.

·Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νόμος ψηφίστηκε κατά την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών  τωv συναδέλφων πράγμα που καθιστά δυσχερή την ενημέρωση για τις διατάξεις του και την άμεση ανταπόκρισή τους έως και την 19 2Θ21, καλούμε την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε μία δεκαπενθήμερη παράταση εφαρμογής του νόμου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τα οφέλη του εμβολιασμού από το ιατρικό προσωπικό των Δομών Δημόσιας Υγείας.

·Θεωρούμε ότι η παράταση θα αποδώσει και οι όποιες αμφιβολίες περl εμβολιασμού θα εκλείψουν.

·Παράλληλα καλούμε την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι υγειονομικοί, με αυταπάρνηση όλο το χρονικό διάστημα εν μέσω πανδημίας και με πολλές απώλειες συναδέλφων από το COVID-19, να θεσμοθετήσει την ένταξη τους στα Β.Α.Ε, τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ καθώς και την οικονομική ενίσχυση όλων των υγειονομικών.

πηγη: https://tvxs.gr