Κι όμως, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών βρέθηκε δημοσιογράφος που ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σχολιάσει επιθετική ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα για τις σπουδές της Δάφνης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, απολύτως έτοιμος να απαντήσει, απελευθερώθηκε.

Προειδοποίησε ότι στο εξής «για τέτοιες αθλιότητες το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη», κατήγγειλε ότι πρόκειται για «αήθη στοχοποίηση ενός 18χρονου κοριτσιού», ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Καρανίκας έχουν κοινή πορεία από τα νεανικά τους χρόνια και ότι ποτέ κανείς «δεν μάζεψε» τον πρώην σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού, σε αντίθεση με τη ΝΔ που διαγράφει, όπως είπε, όποιο στέλεχος παρεκτρέπεται.

 

Ακούγοντας κανείς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα μπορούσε να εξάγει το συμπέρασμα ότι μιλάμε για έναν από τους εξ απορρήτων συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τον εκφράζει απόλυτα, λύνει και δένει στην Κουμουνδούρου και κατεβάζει «γραμμή».

Τι κι αν ο Ν. Καρανίκας δεν ανήκει στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, τι κι αν ο ίδιος έχει διευκρινίσει ότι δεν μιλάει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τι κι αν οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία σχέση με τις αναρτήσεις του... Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να ταϊζουν το αντιΣΥΡΙΖΑ θηρίο με κάθε τρόπο "πουλώντας" Πολάκη, Μάτι, Καρανίκα και ο,τιδήποτε υπήρξε εμβληματικό για τη διαμόρφωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου κατά την περίοδο πριν από τις εκλογές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε αναγνωρίσει δημόσια τη θετική συμβολή του Ν. Καρανίκα στην προώθηση της φαρμακευτικής κάνναβης και τότε έγινε μια έμμεση αναγνώριση της "δολοφονίας χαρακτήρα" σε βάρος του πρώην συμβούλου του Αλ. Τσίπρα ο οποίος είχε δεχτεί αδιανότητης έντασης διαδικτυακό λυντσάρισμα από τους μαχητές του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Αλλά τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά κάποια φθορά για την κυβέρνηση, ξαναζεσταίνεται η "Καρανικειάδα" και στο Μέγαρο Μαξίμου φτιάχνονται υλικά για την τροφοδότηση της αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας.

Όπως σηκώθηκε ένα τεχνητό κύμα οργής εναντίον tweet της Α. Ελεφάντη (λάθος της) για τη σύντροφο του γιου του πρωθυπουργού Μ. Σάκκαρη, έτσι τώρα στήνεται στον τοίχο ο Ν. Καρανίκας για ανάρτηση (λάθος του) σχετικά με τις σπουδές της Δάφνης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ούτε η Ελεφάντη ούτε ο Καρανίκας μιλούν εξ ονόματος του Αλ. Τσίπρα. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα. Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος μπορεί να λέει στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Σασόλι να πάρει τους Αφανούς πρόσφυγες σπίτι του και αυτό να μη σημαίνει τίποτα για τον πρωθυπουργό, αλλά όταν πρόκειται για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, κατά την αντίληψη του φιλοκυβερνητικού συστήματος.

Η ανάρτηση Καρανίκα

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Καρανίκας με νέα ανάρτησή του ζητάει συγγνώμη για τη λανθασμένη αναφορά του σχετικά με τη σχέση της κόρης του Κ. Μητσοτάκη με ΜΚΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος».

Αρχικά ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. Ευρώ».

Στη δεύτερη ανάρτησή του γράφει: «Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση.

Είναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του. Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος».

 


πηγη: https://tvxs.gr