Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 30 Ιαν 2021
Πυροβολούν την Γεννηματά με κωμικά δημοσκοπικά «ευρήματα»: οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου προτιμούν τον… Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

Του Γ. Λακόπουλου

Είναι άσκηση ακραίου παραλογισμού.  Εταιρία δημοσκοπήσεων ανακοίνωσε το μόνο εύρημα που δεν είναι δυνατόν να υπάρχει: η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι 88% και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο… 92% (!).

Ό,τι και αν ισχυριστεί η εταιρία -είτε κατασκεύασε το «εύρημα» είτε πράγματι προκύπτει από απαντήσεις σε ερωτηματολόγιά της, με το  πιθανότερο της κάνουν πλάκα στη δεύτερη περίπτωση- πρόκειται για μετωπική σύγκρουση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ο τελευταίος που θα μπορούσαν να συμπαθούν οι ψηφοφόροι του Κινάλ- και μάλιστα… όλοι- είναι ένας Μητσοτάκης.  Οι λόγοι είναι γνωστοί.

Αυτοί που ψήφισαν το 2019 το Κινάλ και την Φώφη Γεννηματά είναι οι τελευταίοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας που δηλώνουν «εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι και ΠΑΣΟΚ θα μείνω».

 Δεν ψήφισαν ακριβώς την Φώφη και το κόμμα της. Τίμησαν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Του οποίου οι κακές σχέσεις με τη Δεξιά και τον Μητσοτάκη, ήταν γνωστές και αναλλοίωτες για 30 χρόνια.

 Με αυτές τις σχέσεις διαπαιδαγώγησε τους οπαδούς του από το 1965. Είναι οι τελευταίοι που θα είχαν καλή κουβέντα για ό,τι θυμίζει Μητσοτάκη.

 Παρόλα αυτά έρχεται τώρα μια δημοσκόπηση να πει ότι έφαγαν -όλοι- τόνους λωτούς και λατρεύουν τον γιο του του πολιτικού για τον οποίο οι διαδηλωτές στη Σταδίου με την Αποστασία φώναζαν « κάθαρμα», τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε «Εφιάλτη της Δημοκρατίας» και ο οποίος έστειλε με ίντριγκα στο Ειδικό Δικαστήριο τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Μην τρελαθούμε κιόλας. Αυτά δεν στέκονται. Ειδικά μετά από έναν  ανασχηματισμό πορείας προς τα δεξιά του Μητσοτάκη οι μόνοι που δεν ενθουσιάστηκαν ήταν οι ψηφοφόροι του Κινάλ -με τη δημοκρατική και αντιδεξιά κουλτούρα.

Το ερώτημα είναι πώς προκύπτουν αυτά και γιατί προβάλλονται. Η πιο απλή απάντηση θα ήταν: για να φανεί ότι οι ψηφοφόροι του Κινάλ δεν αποτελούν  δεξαμενή για τον Τσίπρα, αλλά για τον … Μητσοτάκη.   Μεγαλύτερη μπούρδα δεν μπορεί να υπάρξει.

 Αλλά στην πολιτική τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Το «συγκλονιστικό εύρημα» της συγκεκριμένης δημοσκόπησης έχει στόχο τη Φώφη Γεννηματά.

Πρώτα, για μην συνεχίζει να εξακοντίζει βολές κατά του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης- πλησιάζοντας τον Τσίπρα.  ‘

Δεύτερο, για να ενισχυθεί η υποψηφιότητα Λοβέρδου αφού ως  διακηρυγμένος φίλος της ΝΔ και «μεγάλος αδελφός του Άδωνι» έχει περισσότερες πιθανότητες να τον προτιμήσουν οι «φιλο-μητσοτακικοί»  ψηφοφόροι του.Ο,τι και αν αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο για την ποινική τύχη του.

Το κόλπο είναι μια από τα ίδια. Κάθε φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται στριμωγμένος, που χρεώνεται μια αποτυχία ή τον στραπατσάρει ο Τσίπρας στη Βουλή,  πέφτουν δημοσκοπήσεις που τον αποθεώνουν  και ανοίγουν στην ψαλίδα. Όσο χειρότερος γίνεται, τόσο περισσότερο τον ψηφίζουν. Φαινόμενο.

Τώρα μπαίνει στο σημάδι και η Γεννηματά, καθώς είναι φανερό ότι κανείς δεν μπορεί να την απωθήσει από την ηγεσία του Κινάλ.

 Κυρίως κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει αν αποφασίσει να διορθώσει τα λάθη της και να συγκλίνει με το μεγαλύτερο κόμμα της δημοκρατικής παράταξης στην προσπάθεια να ηττηθεί ο Μητσοτάκης και η Δεξιά.

Το κακό για όσους έχουν τέτοια σχέδια είναι ότι η πολιτική δεν δίνεται με γκάλοπ, αλλά με ψήφους. Και οι ψήφοι προέρχονται από ανθρώπους που έχουν ιστορική γνώση και μνήμη.

πηγη:https://www.anoixtoparathyro.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου