Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση ορθώς καθυστέρησε την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συγκεκριμένη δήλωση κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Καταλαβαίνει κανείς ότι η επιλογή μας να μην βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια το προηγούμενο διάστημα, είναι μια επιλογή που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων σωστή και εύστοχη με δεδομένο ότι τα μνημόνια συνιστούν έναν μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της συμφωνίας».

Αναλυτικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«H κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναμιχθεί στις εξελίξεις και στα εσωτερικά ζητήματα που αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνει κανείς ότι η επιλογή μας να μην βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια το προηγούμενο διάστημα, είναι μια επιλογή που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων σωστή και εύστοχη με δεδομένο ότι τα μνημόνια συνιστούν έναν μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της συμφωνίας».
πηγη: https://tvxs.gr