Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «αποσπασματικές και επ΄ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ασυλίας των τραπεζιτών για υποθέσεις απιστίας. Ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ωστόσο ότι «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».

Πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019, με την οποία τέθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίωξη του εγκλήματοςτης απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά, την κατάθεση έγκλησης εκ μέρους των ιδίων των Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (7 Ιουλίου 2023), ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει ότι «η απιστία δεν μπορεί να διώκεται κατ’ έγκληση, δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. … Αυτά θα τα επαναφέρω, … Μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα το κάνουμε. …» προκαλώντας τότε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που είχε μιλήσει για «προσωπικές απόψεις» του Υπουργού.