Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Σεπ 2023
“Οι ευθύνες είναι κολοσσιαίες και ανήκουν προσωπικά στον Μητσοτάκη”! Συζήτηση σ’ επίπεδο πολιτικών αρχηγών προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις φονικές πλημμύρες – Να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τα έγγραφα αιτήματα σε ΕΕ για στήριξη
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 
 

Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις ευθύνες «που έχουν κομματικό ονοματεπώνυμο», όπως είπε, και την ανάγκη ενός σχεδίου ανάκαμψης της Θεσσαλίας, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή.

Σημείωσε ότι «η ευθύνη έχει κομματικό ονοματεπώνυμο -και είναι κολοσσιαία». Είπε ότι «οι ευθύνες είναι προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, των υπουργών του κ. Μητσοτάκη και της περιφέρειας Θεσσαλίας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σήμερα την πρωτοβουλία και θα καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αδιέξοδα της ΝΔ που μας έφεραν ως εδώ, για τις ευθύνες που δυστυχώς δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα και αύριο για να στηρίξουμε τον τόπο, να δώσουμε προτάσεις για το σήμερα και ένα σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας», ανακοίνωσε.

Σημείωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, ότι «δεν υποτιμούμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει περιθώριο στον κοινοβουλευτικό διάλογο να αποκαλυφθούν ζητήματα». Όμως, προσέθεσε, «επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι γνωρίζουμε τις ευθύνες -πιθανά να προκύψει και άλλη ανάγνωση- γνωρίζουμε και την κλιματική κρίση, γνωρίζουμε όμως και την αδράνεια και τις ελλείψεις και οφείλουμε να προσθέσουμε με το επίπεδο των πολιτικών αρχηγών μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει στη Βουλή άμεσα». Διότι, τόνισε, «δεν μπορούμε να περιμένουμε, οι άνθρωποι δεν έχουν αύριο στην περιοχή και ήδη απειλείται αποχώρηση τους από τη Θεσσαλία».

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε σήμερα (13/9) ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με θέμα τις ενέργειες της κυβέρνησης για την εξασφάλιση πόρων από την ΕΕ για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία και την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας.

«Η ενέργεια αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς το οικονομικό αποτύπωμα των καταστροφών σε κατοικίες, οικονομικές δραστηριότητες, υποδομές, και στον αγροτικό τομέα είναι τεράστιο και απαιτούνται άμεσα ενέργειες.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντλήσει χρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ανακατεύθυνση πόρων και ιδιαίτερα πόρων αναξιοποίητων από τη χώρας μας. Απαιτείται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της χώρας μας με νέους πόρους ακόμα και με δημιουργία νέων εργαλείων σε επίπεδο ΕΕ» τονίζει στην ερώτησή του ο Σ. Φάμελλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις ενέργειες που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αιτήματα που έχει υποβάλει η κυβέρνηση προς την Ε.Ε. για την παροχή χρηματοδότησης και τη ενεργοποίηση υφιστάμενων ή και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Σφοδρά πυρά Φάμελλου στη Βουλή

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και το πνιγμένο στις λάσπες επιτελικό κράτος άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνοντας παράλληλα την κατάθεση αιτήματος προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με την ποσοτικοποίηση των καταστροφών και την απορρόφηση πόρων από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

«Οι ευθύνες είναι κολοσσιαίες και ανήκουν προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, στους υπουργούς του και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας» ξεκαθάρισε και συνέχισε λέγοντας για τον πρωθυπουργό: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί».

Επέκρινε δε τους διαγκωνισμούς υπουργών για το ποιος έχει την ευθύνη, κάτι που ισχύει και για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. «Ξεχνάτε ότι είστε στο ίδιο κόμμα;» ρώτησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Καυτηρίασε, επίσης, την ανύπαρκτη απορρόφηση πόρων και την απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην έχουν αναθεωρηθεί τα σχέδια κινδύνου πλημμύρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι καταδικασμένοι εγκληματίες ναζί δεν πρέπει να είναι υποψήφιοι στη αυτοδιοίκηση. Το ξεκαθαρίζουμε πως για μας είναι κορυφαίο αξιακό ζήτημα» τόνισε για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, αποδίδοντας την ευθύνη στην απραξία της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε και για τη μη αναστολή της κρατικής επιχορήγησης στους Σπαρτιάτες.

Επιπλέον, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στη ΔΕΘ την ημέρα που είθισται να τοποθετείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κάλεσε τον Γιώργο Φλωρίδη να υιοθετήσει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών.

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου