Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 24 Μάρ 2024
Οι ευθύνες του Παύλου Μαρινάκη για τα e-mails της Ασημακοπούλου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Τη στιγμή (Μάιος 2023) που προσωπικά δεδομένα Ελλήνων εκλογέων διέρρεαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο κόμμα της Ν.Δ., γραμματέας της ήταν ο σημερινός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Και είναι αυτός που θα σηκώσει το βάρος της χρησιμοποίησης προσωπικών δεδομένων από το κόμμα, το οποίο με τη σειρά του μοίρασε τα δεδομένα (στην κυρία Ασημακοπούλου). Είναι δυνατόν ο τότε γραμματέας να μην ήξερε απολύτως τίποτα για το τι έκανε το στέλεχος Νίκος Θεοδωρόπουλος, γραμματέας Αποδήμων; Τα προσωπικά δεδομένα δεν «πετάνε» από κομπιούτερ σε κομπιούτερ. Υπεύθυνος και για τα κομπιούτερ της Ν.Δ. είναι ο γραμματέας της, τότε ο Π. Μαρινάκης. Ο οποίος ως γραμματέας ήταν υπεύθυνος και για την προεκλογική δράση του κόμματος.

Την ίδια στιγμή (και στη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά) γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών ήταν ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη και ένα από τα στελέχη που υπέγραψε για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος το 2015.

Ο Π. Μαρινάκης, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, έλεγε στις 15 Μαρτίου ότι «κάποια e-mails φαίνεται ότι έφυγαν -ενώ δεν έπρεπε να φύγουν- μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023 από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη (…) Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ. κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι (σ.σ.: τα e-mails) πήγαν, σύμφωνα με αυτά τα οποία προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ., χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς αν η ίδια γνώριζε».

Μόνο που τα e-mails δεν «φεύγουν», «πηγαίνουν» ή «δίνονται» από μόνα τους. Τα e-mails βρίσκονται αποθηκευμένα σε κάποια πληροφοριακά συστήματα και κάθε πράξη επεξεργασίας, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή (ΓΚΠΔ άρ. 4, παρ. 2) αφήνουν και το ανάλογο ίχνος. Τα ηλεκτρονικά ίχνη κάθε πράξης επεξεργασίας παραμένουν στα πληροφοριακά συστήματα ώσπου κάποιος να τα διαγράψει.

Η διαδρομή λοιπόν των στοιχείων οδηγεί στα συστήματα του κόμματος της Ν.Δ., που έχει τεράστιες ευθύνες και καλείται να δώσει εξηγήσεις. Βασικός υπόλογος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λογαριασμό του κόμματος λοιπόν είναι ο Π. Μαρινάκης. Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έγινε αποδέκτης των e-mails με την ιδιότητα του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ. Δεν ήταν ένας ιδιώτης που έτυχε να λάβει κάποια δεδομένα. Όπως και στην πρώτη περίπτωση, του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο φορέας που έλαβε παρανόμως τα δεδομένα.

Προκύπτει λοιπόν το εξής ερώτημα: Έχει αναγνωρίσει η Ν.Δ. τον ρόλο της ως πολιτικό κόμμα στην υπόθεση αυτή; Ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες ευθύνες προσώπων που εμπλέκονται στον πολιτικό οργανισμό της Ν.Δ., η ίδια ως φορέας έχει κάνει όσα αναλογούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία; Ενημέρωσε την Αρχή; Ενημέρωσε τα φυσικά πρόσωπα;

Οι έλεγχοι μόλις άρχισαν και ό,τι και να κάνει το επιτελικό κράτος, θα συνεχιστούν.

από:https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου