Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 31 Μάι 2023
Αθλιότητα εις τριπλούν κατά Τσαπανίδου για φορολόγηση επιχειρήσεων [βίντεο]
Κλίκ για μεγέθυνση
31.05.2023, 12:08

 

 
 
Σκέρτσος και δημοσιογράφοι στον ΣΚΑΪ επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη συζήτηση προκειμένου να «βγάλουν είδηση» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ • Διαστρέβλωση και ψέματα εις βάρος της Πόπης Τσαπανίδου • «Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια» σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθήματα προπαγάνδας και δημοσιογραφίας του χειρίστου είδους παρακολούθησαν οι πολίτες το πρωί της Τετάρτης μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και τους παρουσιαστές να προχωρούν σε κατά μέτωπο επίθεση κατά της Πόπης Τσαπανίδου με διαστρεβλώσεις και ψεύτικες δηλώσεις.

Είναι, άλλωστε, ξεκάθαρη η προσπάθεια της Ν.Δ. και του συστήματος Μητσοτάκη να βάλει την «φορο-τρομοκρατία» στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας, όπως φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ..

Θέμα της συζήτησης ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (τι άλλο;) με την Πόπη Τσαπανίδου να τοποθετείται για την φορολόγηση των μερισμάτων, με βάση και τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο STAR. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ρωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ για να χρηματοδοτήσει τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει για τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης.

Η κ. Τσαπανίδου απάντησε «με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων», θέμα για το οποίο έχει τοποθετηθεί αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα εδώ και μήνες, ιδιαίτερα για το ποιες είναι οι εταιρείες και οι κλάδοι που έχουν εμφανίσει υπερέσοδα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όμως, ακολούθησε μια άθλια διαστρέβλωση, με τον Άκη Σκέρτσο και τους δημοσιογράφους να επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη συζήτηση και να εκμαιεύσουν απαντήσεις από την Πόπη Τσαπανίδου, στη βάση, όμως μόνο των όσων είπε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Ο Άκης Σκέρτσος, άλλωστε, ήταν εκείνος που μίλησε για «κόστος 3,5 δισ. ευρώ» στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εκείνος που μίλησε για χαράτσι στις επιχειρήσεις.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ ενστερνίστηκαν πλήρως τα έωλα αυτά επιχειρήματα, επέμειναν προς την Πόπη Τσαπανίδου να δώσει απαντήσεις, τις οποίες… είχε ήδη δώσει και στο τέλος έβγαλαν μόνοι τους το συμπέρασμα που βολεύει το προπαγανδιστικό αφήγημα της Ν.Δ..

Χαρακτηριστικά οι διάλογοι

Άκης Παυλόπολος: Τα λεφτά που θα βρείτε;

Πόπη Τσαπανίδου: Σας είπαμε θα υπάρξει μια φορολόγηση στα υπερέσοδα

Άκης Παυλόπουλος: Τα οικονομικά δεν είναι ένα ασαφές περίγραμμα.  Με αντίστοιχη πράξη θα πάρετε τα λεφτά από πού;

Πόπη Τσαπανίδου: Από τα υπερέσοδα

Δημήτρης Οικονόμου: Έκτακτο φόρο είπατε στα υπερέσοδα μεγάλων εταιρειών

Άκης Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φορολόγηση στις επιχειρήσεις στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου: Μα έχουμε σημειώσει τα υπερέσοδα

Άκης Σκέρτσος: 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Πόπη Τσαπανίδου: Είναι φαντάζομαι μέσα στην ΑΑΔΕ, στα δημόσια στοιχεία, μπορούν να βρεθούν.

Άκης Σκέρτσος: Αυτό σημαίνει φυγή επιχειρήσεων, φυγή επενδύσεων και ανεργία

Πόπη Τσαπανίδου: Των υπερκερδών, των υπερεσόδων

Δημήτρης Οικονόμου: Τα υπερκέρδη πώς ορίζονται;

Πόπη Τσαπανίδου: Τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που τα όρισε σε πάρα πολλές χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα φορολόγησε, εισέπραξε, τα μοίρασε σωστά στους πολίτες της κάθε χώρας.

Δημήτρης Οικονόμου: Για ποιες εταιρείες μιλάτε κυρία Τσαπανίδου;

Πόπη Τσαπανίδου: Αυτές που έχουν σημειώσει υπερέσοδα, αγαπητέ κύριε. Τι δεν καταλαβαίνετε; Θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ; Θέλετε να γίνω εφοριακός;

Δημήτρης Οικονόμου: Γιατί σας είπε ο κ. Σκέρτσος θα πάρετε 3,5 δισ. από φορολογία; 

Άκης Σκέρτσος: Από έκτακτη φορολογία

Δημήτρης Οικονόμου: Από έκτακτη κιόλας; 

Πόπη Τσαπανίδου: Αυτά τα υπερέσοδα έχουν σημειωθεί, είναι καταγεγραμμένα, η κυβέρνηση δεν τα έχει υπολογίσει σωστά. Γιατί κλείνει το μάτι στις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις οι οποίες αφήνονται ελεύθερες, ασύδοτες να έχουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών. Έχει γίνε στην Ε.Ε., έχει μειωθεί ο φόρος.  

Δημήτρης Οικονόμου: Άρα αυτό είναι η προτεραιότητά σας και τα άλλα λέτε πάνε πιο πίσω

Άκης Παυλόπουλος: Είναι μια απάντηση καθαρή που δίνετε. Λέτε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ίδια στιγμή έκτακτος φόρος 3,5 δις. για να χρηματοδοτήσω αυτό.

Πάνω από 6 δισ. υπερκέρδη μόνο στην ενέργεια και διύλιση

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε δήλωση από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι πρόσφερε ασυλία στα υπερκέρδη ελάχιστων εταιρειών.

Η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει ότι «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια» και συμπληρώνει «σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου