Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 30 Μάι 2023
Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας: Πατούλης-Μπακογιάννης να μην κατακρεουργήσουν την Πλ. Πρωτομαγιάς
Κλίκ για μεγέθυνσηΦωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

30.05.2023, 17:41

 

 
 
«Η κατασκευή του μετρό δεν είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα καταστροφής του πράσινου και των ελεύθερων χώρων», αναφέρει η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωσή της

«Η εταιρεία που υλοποιεί μέρος των έργων της γραμμής 4 του μετρό προχώρησε σήμερα στην κατακρεούργηση της καρδιάς του χώρου της Πλατείας Πρωτομαγιάς στο Πεδίο Άρεως τοποθετώντας λαμαρίνες στις μπετονένιες βάσεις», σημειώνει η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές Αθήνας».

«Στερούν έτσι από χιλιάδες κατοίκους των όμορων περιοχών του κέντρου που ζουν σε πολυκατοικίες-κλουβιά την βόλτα για μια ανάσα, το να συναντήσουν τους φίλους και γείτονες, το να μπορούν να παίζουν μπάλα τα παιδιά στην τελευταία διαθέσιμη αλάνα της πόλης, να κάνουν ποδήλατο, σκέϊτ.

Στερούν ένα μεγάλο χώρο για πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδρομές σχολείων.

Στη θέση του θα εγκατασταθεί ένα εργοτάξιο, αποθήκες και κοντέινερ, προσθέτοντας θόρυβο, σημαντική όχληση, πρόσβαση σε νταλίκες και βαρέα οχήματα σε ένα Πάρκο, όπως το Πεδίο Άρεως παρενοχλώντας βάναυσα όχι μόνο τος ανθρώπους αλλά και τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εκεί», εξηγεί η «Ανταρσία» και καλεί «σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα καταστροφικά για τη ζωή μας σχέδια».

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις που καλούνται:

  • Τετάρτη 31/5, στις 7.30πμ στην Πλατεία για να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών περίφραξης
  • Τετάρτη 31/5, στις 6μμ στην Πλατεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και σε συνέλευση στη συνέχεια για τα επόμενα βήματά μας

Η ανακοίνωση

Να μην αφήσουμε Πατούλη-Μπακογιάννη, με την περίφραξη με λαμαρίνες να κατακρεουργήσουν την Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίο Άρεως

Η εταιρία που υλοποιεί μέρος των έργων της γραμμής 4 του μετρό προχώρησε σήμερα στην κατακρεούργηση της καρδιάς του χώρου της Πλατείας Πρωτομαγιάς στο Πεδίο Άρεως τοποθετώντας λαμαρίνες στις μπετονένιες βάσεις.

Στερούν έτσι από χιλιάδες κατοίκους των όμορων περιοχών του κέντρου που ζουν σε πολυκατοικίες-κλουβιά την βόλτα για μια ανάσα, το να συναντήσουν τους φίλους και γείτονες, το να μπορούν να παίζουν μπάλα τα παιδιά στην τελευταία διαθέσιμη αλάνα της πόλης, να κάνουν ποδήλατο, σκέϊτ.

Στερούν ένα μεγάλο χώρο για πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδρομές σχολείων.

Στη θέση του θα εγκατασταθεί ένα εργοτάξιο, αποθήκες και κοντέινερ, προσθέτοντας θόρυβο, σημαντική όχληση, πρόσβαση σε νταλίκες και βαρέα οχήματα σε ένα Πάρκο, όπως το Πεδίο Άρεως παρενοχλώντας βάναυσα όχι μόνο τος ανθρώπους αλλά και τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη με την στέρηση της πρόσβασης στο Λόφο Στρέφη εξ αιτίας της μεγαλομανίας Μπακογιάννη και της προσκόλλησης του στα επιχειρηματικά συμφέροντα των κερδοσκόπων γης όπως της PRODEA. Με την αστυνομοκρατία τον μετέτρεψαν σε στρατόπεδο των ΜΑΤ απαγορεύοντας την πρόσβαση κατοίκων και των παιδιών τους.

Όμως, το σχέδιο επέλασης στους δημόσιους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους είναι γενικευμένο και δεμένο με την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσω της άκρατης τουριστικοποίησης της Αθήνας και της τροφοδότησης της ασυδοσίας των κερδοσκόπων γης, τινάζοντας στα ύψη τα νοίκια και εκτοπίζοντας τους κατοίκους με το AirBNB να εισβάλλει παντού.

Η διαμόρφωση των σταθμών του μετρό είναι μια μπίζνα σε αυτά τα πλαίσια που υλοποιείται με ΜΑΤ και βία στα Εξάρχεια με βάση το δόγμα Κώστα Καραμανλή "να μπει τέλος στην ανομία". Έχει ενορχηστρωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με εκτελεστικά όργανα τον περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθήνας Μπακογιάννη που στρώνουν το χαλί σε κατασκευαστικές εταιρίες, με μεθόδους Μυκόνου: πρώτα καταστρέφεις και μετά νομιμοποιείς. Ούτε μια άδεια για τα μάτια του κόσμου δεν είχαν οι εργολάβοι που έβαλαν την περίφραξη, απλά επικαλέστηκαν το ΦΕΚ της κυβέρνησης!!!

Οι πλατείες και τα πάρκα, το Πεδίο Άρεως, η Ακαδημία Πλάτωνος, βρίσκονται στο στόχαστρο μιας επιχείρησης εξευγενισμού και τουριστικοποίησης που αφανίζει ελεύθερους χώρους και χιλιάδες δένδρα σε συνθήκες όπου η κλιματική κρίση απαιτεί επέκταση του πράσινου και όχι συρρίκνωση.

Η κατασκευή του μετρό δεν είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα καταστροφής του πράσινου και των ελεύθερων χώρων.

Ο Μπακογιάννης αφού ξεκίνησε τη θητεία του το 2019 ζητώντας να περάσει το Πεδίο του Άρεως στο Δήμο της Αθήνας τώρα συμμετέχει στα σχέδια καταστροφής της Πλατείας Πρωτομαγιάς.

Καλούμε σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα καταστροφικά για τη ζωή μας σχέδια.

Πάρτε τις λαμαρίνες σας και φύγετε από την Πλατεία Πρωτομαγιάς!

Στηρίζουμε τα καλέσματα :

  • αύριο το πρωί, Τετάρτη 31/5, στις 7.30πμ στην Πλατεία για να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών περίφραξης
  • αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 31/5, στις 6μμ στην Πλατεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και σε συνέλευση στη συνέχεια για τα επόμενα βήματά μας

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου