Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 05 Μάρ 2021
Βουλή / Η κυβέρνηση σιωπά για τα σκάνδαλα και μιλά μόνο για τρομοκρατία
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 

Απέφυγε ο Άδωνις Γεωργιάδης να υπερασπιστεί τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου και προτίμησε να στρέψει τη συζήτηση στο αγαπημένο του θέμα: την τρομοκρατία και τα «καπρίτσια», όπως είπε, του Κουφοντίνα. Πρόκειται για «αλαζονεία» και «ομολογία ενοχής», επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση: «Εσείς θα βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Σε εσάς είναι η καυτή πατάτα. Εσείς θα πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιον του νόμου, αλλά και ενώπιον της Ιστορίας».

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία λέγοντας ότι η Αριστερά «δεν έχει αφήσει ούτε έναν κόκκο, ούτε μία χαραμάδα για να εννοήσει αυτά τα οποία εσείς, ως κυβέρνηση, ως παράταξη, στοχοποιώντας την Αριστερά, φέρνετε και ξαναφέρνετε, για να δημιουργήσετε την αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ενδεχομένως, αλλά θέλετε και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία. Δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται να πέσει σε αυτή την παγίδα κανείς δημοκράτης πολίτης, αριστερός, μέλος του Κοινοβουλίου, έξω από το Κοινοβούλιο».

Αυτοκριτική Δρίτσα

Στη συζήτηση παρενέβη ο Θοδωρής Δρίτσας κάνοντας αυτοκριτική για τη συνέντευξή του και δηλώνοντας ότι «οφείλω να λογοδοτήσω με την κατά κυριολεξία έννοια της λέξης. Να εξηγήσω και να αποκαταστήσω». Υπογράμμισε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη με το άρθρο της στα Νέα και τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ «αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική».

«Έχω ευθύνη γιατί όντως δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών ερμηνειών. Ήμουν παραπάνω από ό,τι έπρεπε χαλαρός έχοντας παραπάνω εμπιστοσύνη στο κανάλι του Πειραιά. Προσήλθα με καλή πίστη. Αναλαμβάνω την ευθύνη και την ανέλαβα από την πρώτη στιγμή», τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω μετάσχει σε εκατοντάδες διαδηλώσεις. Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι για να ασκήσω βία. Αυτή είναι η παράδοση της Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια. Δεν δέχθηκα ότι μπορεί κανένας να γίνεται τιμωρός. Η αγωνία μου είναι να μην ξαναγίνουν όσα έγιναν όταν η 17Ν ήταν στο φόρτε της και το πολιτικό σύστημα έφτανε στο σημείο να ενοχοποιεί ακόμα και τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Περικλή Κοροβέση και άλλους». «Αυτό που είπα το είπα με ασάφεια και το παραδέχομαι, αλλά αυτά είπα. Ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν. Αυτό μεταφράστηκε ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανένα. Το ίδιο είναι;» ρώτησε.

Μισή κάλυψη στη Νικολάου

 

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας Γεωργιάδη για την αλλαγή ατζέντας είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ξεπέρασε με τη φράση «δήθεν σκάνδαλα της Σ. Νικολάου» τις σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις απευθείας αναθέσεις της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής και μίλησε για σκανδαλολογία. Μάλιστα έκανε μια αμφίσημη αναφορά για την εκλεκτή του Μαξίμου λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε καταγγελίες για σκάνδαλα στο υπουργείο Ανάπτυξης «διότι ξέρει με ποιους να τα βάζει»...

«Σε μια προνομιακή μεταχείρισή σας, σε ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση διάφορων υποθέσεων, κατατίθενται ποσά, εταιρείες, αντικείμενα για τα οποία είναι ανοιχτή για να δώσει διευκρινίσεις, και δεν βρίσκετε έναν λόγο αυτοπροστατευόμενος να πείτε κάτι;» ρώτησε ο Ν. Βούτσης.

Το σκάνδαλο «σκόιλ ελικικού»

Αλλά και υπουργοί που αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για το σκάνδαλο με το «σκόιλ ελικικού», μάλλον προτίμησαν αμήχανα να υποβαθμίσουν τα γεγονότα. «Δεν έγινε ποτέ τίποτα», ισχυρίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης κάνοντας λόγο για «λανθασμένες μηχανογραφικές διαδικασίες σε κάποια προγράμματα» που «εντοπίστηκε και ‘τραβήχτηκε’ πίσω». «Είναι μικροπρέπεια και πολιτική ανανδρία του Αλ. Τσίπρα, πολιτική ανανδρία για κάτι που δεν έγινε, να το επικαλείται ως κάτι που έγινε», παραπονέθηκε ο Γ. Βρούτσης...

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Άδ. Γεωργιάδης αρχικά απέφυγε να μιλήσει για τους γαλάζιους εμβολιασμούς και χρειάστηκε παρέμβαση του Ν. Βούτση για να μιλήσει. «Ξέχασα να το πω», δικαιολογήθηκε ο υπουργός και καταδίκασε γενικόλογα όσους παρακάμπτουν τη σειρά των εμβολιασμών, χωρίς να αναφερθεί ούτε στην εκλεκτή Μητσοτάκη Βίκυ Νάκου ούτε στον περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου...

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου