Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Οκτ 2011
Σκληρή κριτική και προτάσεις στο Δημ. Συμβούλιο! ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΟ "ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ"
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, με "βροχή" ερωτήσεων για διάφορα θέματα της περιοχής, αλλά και προτάσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων του δήμου, κατεγράφησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους της της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή". Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού, του οποίου ηγείται ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, "μέσα από εποικοδομητική αντιπολίτευση, γόνιμη κριτική και εμπεριστατωμένες επισημάνσεις, η δημοτική παράταξη κάνει πράξη τα όσα στην αρχή της θητείας της είχε προαναγγείλει, με απώτερο σκοπό την παραγωγή έργου υπέρ του τόπου και των κατοίκων του". Ειδικότερα:

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΟΛΗΣ: "Αναδεικνύουμε ό, τι διαθέτουμε..."!

Αρχικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος χαιρέτισε την απόφαση της δημοτικής αρχής να υιοθετήσει προεκλογική και μετεκλογική πρόταση της παράταξής του (κατατεθειμένη στο δημοτικό συμβούλιο και στη Λιμενική Επιτροπή) για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης παράλληλα με τις οδικές συνδέσεις της με την Άνω Πόλη. Πρόκειται για το "Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης" με χρηματοδότηση 3 εκατ.ευρώ που καλύπτει την Παραλιακή Ζώνη (από Λιμένα έως Παλαιό Λιμεναρχείο) και τους συνδετήριους άξονες με την άνω πόλη μέσω των Οδών Κων/λεως, Βαλτετσίου, Μπιζανίου, Βαλαωρίτου, Ομήρου, Αγ.Ανδρέα, Σ. Μεσσηνέζη, Ι. Μεσσηνέζη , Φιλοποίμενος, Καποδιστρίου κ.α."Το έργο, το οποίο προεκλογικά εξαγγέλθηκε μόνο από την παράταξή μας, θα ενισχύσει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, μετατρέποντας την απαγορευτική σήμερα σύνδεσή του με την άνω πόλη σε ευχάριστη και καλαίσθητη διαδρομή, αντάξια της πόλης, των πλεονεκτημάτων και αξιοθέατων που διαθέτει", υπογράμμισε ο κ. Τριανατφυλλόπουλος

 

ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ: "Προχειρότητα, ανικανότητα ή έλλειψη συνοχής";

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έψεξε τη Δημοτική αρχή για το γεγονός ότι φέρνει και παίρνει ατάκτως πίσω πριν καν συζητηθούν σοβαρά θέματα, όπως ο δανεισμός του δήμου και η ανάπλαση της Κλ. Οικονόμου στο Ιστορικό Κέντρο του Αιγίου, λέγοντας: "Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν! Ή δεν υπάρχει σχέδιο, ή επιδεικνύει ανικανότητα και προχειρότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ή υπάρχουn διαφωνίες στη δημοτική πλειοψηφία και η έλλειψη συνοχή οδηγεί σε υπαναχωρήσεις"!

 

ΓΙΑ "ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ": "Εκθέσατε το συμβούλιο..."

Κατηγόρησε προσωπικά τον Δήμαρχο, πως με την σιωπή του άφησε να αιωρούνται στην τοπική κοινωνία πράγματα που δεν συνάδουν με την πραγματική απόφαση του δημ. συμβουλίου, προκαλώντας άδικες αντιδράσεις και κριτικές."Εμείς αποφασίσαμε να γίνει κάποια στιγμή κάπου ένας "Οίκος Ανοχής" κι εσείς αφήσατε να γράφεται και να συζητιέται πως πήραμε απόφαση για τρεις Οίκους Ανοχής αλλά και πως η απόφασή μας αφορούσε στο "Πανόραμα" Συμπολιτείας. Τίποτα απ' αυτά δεν ισχύουν κι εσείς δεν προστατεύσατε το συμβούλιο. Σκόπιμα το κάνατε;" Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος επανέλαβε ότι λόγω των αντιδράσεων της Τοπικής Εκκλησίας η παράταξή του, όταν χρειαστεί, θα επανεξετάσει τη στάση στο όλο θέμα.

 

ΓΙΑ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ" Ι.Ν.Ο.Α: " 'Αλλοι κάνουν πολιτική...για σας"!

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για το γεγονός της μη παρουσίας εκπροσώπου της στην καθοριστική συνάντηση του Προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη για την ένταξη του "Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών" στο ΕΣΠΑ, παρότι είναι το πλέον ώριμο έργο του δήμου. "Εσείς κάνετε πολιτική κι όχι οι σύλλογοι, που όμως σας "έβαλαν γυαλιά"! Αν όμως κάτι δεν πάει καλά, θα τα βάλουμε μ' αυτούς; Εσείς ασκείται διοίκηση και δεν νομίζουμε να είχατε τόση πολύ δουλειά που να μην μπορούσατε να πάτε σε ένα ραντεβού και μάλιστα με υπουργό".

 

ΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ "ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ"-ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ: "Ούτε τα κλειδιά της περιουσίας μας δεν έχετε..."

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο δήμος έχει αφήσει την περιουσία του σε "ξένα" χέρια, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι τα κλειδιά τόσο Κλειστού Γυμναστηρίου Καμαρών είναι σε κάποιον πολίτη που αρνείται να τα δώσει και επί 10 μήνες ο δήμος είναι θεατής, το ίδιο και στον Δημοτικό Ξενώνα της Τοπικής Κοινότητας "Αγ. Βαρβάρας" όπου τα έχει κάποιος Πρόεδρος Συλλόγου κι ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε για την προστασία του , ούτε για την αδειοδότησή του."Αυτό λέγεται ξέφραγο αμπέλι και καλά θα κάνετε να λάβετε μέτρα και να σοβαρευτείτε" τόνισε.

 

ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ "ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ": "Πλήρη εγκατάλειψη και αδράνεια..."

O κ. Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για "αδιαφορία" σε δύο σημεία της πόλεως του Αιγίου. Στην Πλατεία των Εργατικών Κατοικιών του Αγ.Αθανασίου όπου μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι δεν μπορούν ούτε καν να περπατήσουν λόγω της ύπαρξης δεκάδων σκυλιών, ενώ έχει παρατηρηθεί και τραυματισμός ατόμου, όπως και φθορές σε περιπολικά του παρακείμενου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Εικόνα επικίνδυνη και βρώμικη επεσήμανε και στην Πλατεία με παιδότοπο στην αρχή της Περιμετρικής της Καλλιθέας. "Σας έχουν γίνει εκκλήσεις κατοίκων κι εσείς ούτε που νοιαστήκατε" επεσήμανε.

 

Επιπλέον, η Ελάσσων Αντιπολίτευση ζήτησε και πέτυχε την ένταξη στην Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, Μελέτης κόστους 4.500 ευρώ για αναγκαίο έργο της Τοπικής Κοινότητας Εξοχής Αιγείρας , κατόπιν αιτήματος του Προέδρου και μέλους της παράταξης κ. Χρήστου Λυμπερόπουλου.

Επίσης πρότεινε στη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τα έσοδα ή μέρους αυτών, από πρόστιμα της Τροχαίας, ύψους 75.000 ευρώ για την αλλαγή σήμανσης ανά την Αιγιάλεια με τα διακριτικά του νέου δήμου και την αφαίρεση σημάνσεων που αφορούν στην προ "Καλλικράτη" εποχή.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου