Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2011
Αυτή την φορά ο λαός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτώβρη όπως πραγματικά της αξίζει.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Για το εορταστικό της επετείου της 28ης Οτωβρίου στη Δ.Ε. Ακράτας τελέστηκε ανήμερα η επίσημη Δοξολογία στον καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε στο Ηρώον Επιμνημόσυνη Δέηση όπου τιμητικά παρέστησαν οι επίσημοι, εκεπαιδευτικοί μαθητές των τάξεων με τους σημαιοφόρους, του Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού Σχολείου. Έγινε κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητικών τμημάτων όλων των βαθμίδων με επικεφαλής τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Ακράτας μπροστά από την εξέδρα των απισήμων. Για πρώτη χρονιά φέτος δεν παραβρέθηκε ο τοπικός Αντιδήμαρχος, τον οποίο αντικατέστησαν οι δημοτικοί ?Σύμβουλοι Π.Ασημακόπουλος , Χρ. αναγνωστόπουλος και η πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας κα Μαρία Καρρά.

Στην έδρα του Δήμου Αιγιάλειας στο Αίγιο την ώρα της παρέλασης μαθητές Λυκείων απέστρεψαν την κεφαλή τους από την εξέδρα των επισήμων όπου παρακολουθούσαν ο δήμαρχος κ Στάθης Θεοδωρακόπουλος, με τους αντιδημάρχους και δημοτικούς Συμβούλους

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σημάδεψαν σοβαρότατα επεισόδια στην Πάτρα, λίγο πριν την παρέλαση, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Ανδρέου. Μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων φωνάζοντας «κλέφτες, κλέφτες», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό», «δεν σας θέλει ο λαός παρ΄τον Γιώργο σου και μπρος», κ.α., πετάγοντας και χαλίκια στους επίσημους, έσπασαν τα κιγκλιδώματα και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων, η οποία ήταν άδεια σχεδόν και στην οποία βρισκόταν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο Υφυπουργός απεχώρησε, όπως και οι άλλοι επίσημοι. Ο κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση απεχώρησε και αυτός.

Παρ' όλα αυτά, η παρέλαση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση και διεξάγεται και όσος κόσμος παρακολουθεί, παρακολουθεί από την εξέδρα των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι είχαν προγραμματίσει να βρίσκονται απέναντι στους επισήμους, δηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική πολιτική οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου και οι «Αγανακτισμένο» της Πάτρας.

 

Σε πολλές πόλεις οι μαθητές εξέφρασαν την απαξίωσή τους στην εξέδρα των «επισήμων» αποστρέφοντας τα κεφάλια τους, οι «επίσημοι» γιουχαΐστηκαν ή κυνηγήθηκαν, ενώ σε αρκετές άλλες η παρέλαση ακυρώθηκε.

Στις πόλεις ο κόσμος έδειξε ότι η αντίσταση είναι ζωντανή, ότι ανεξάρτητα από τα ψέματα που πλασάρουν οι καταστροφείς της ζωής των ελλήνων ο απλός λαός αγωνίζεται για την ίδια του την επιβίωση.

Στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στην Τρίπολη στην Κρήτη και σε όλες σχεδόν τις πόλεις ο λαός είπε ένα σθεναρό ΟΧΙ και τους έτρεψε σε φυγή όπως είχε κάνει 71 χρόνια πριν στις δυνάμεις του παγκόσμιου φασισμού. Ο λαός της ελλάδαςας τώρα έχουμε αρχίσει να δείχνει την δύναμή του.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου