Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Μάρ 2012

 

Κύριε δήμαρχε ,κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι , υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τοπικοί υποψήφιοι εκλεγμένοι και μη της πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου από 1-1-2003 έως σήμερα, όταν στις 18-10-2002 οι δημότες μας έφεραν με την ψήφο τους στην δημοτική αρχή ,είχαμε αναλάβει οι περισσότεροι μας συνειδητά μία ιστορική υποχρέωση, να μην επαναλάβουμε και εμείς λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Στο ξεκίνημα της 1ης δημοτικής θητείας τοποθετήθηκα σε ένα κρίσιμο και δύσκολο πόστο στο οποίο κατά γενική ομολογία αγωνιζόμενος με όλες μου τις δυνάμεις πετύχαμε εν πολλοις να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις(κυρίως για ισόρροπη ανάπτυξη) τις οποίες από κοινού με τους δημότες είχαμε συναποφασίσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πιστεύω αυτήν μας την αγωνιστικότητα-ομαδικότητα- καθώς και την προσήλωση στους στόχους, που είχαμε θέσει, ότι εξετίμησαν θετικά οι δημότες και μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε και τη δεύτερη δημοτική θητεία.

Την επιλογή μου σε θέση ευθύνης την απαίτησαν οι δημότες μας οι οποίοι και στις τρεις διαδοχικές μας νίκες με επέλεξαν 3ο ,1ο και 2ο αντίστοιχα δημοτικό σύμβουλο στη σειρά εκλογής των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Άρα δεν μου χαρίστηκε τίποτα και η τοποθέτηση μου σε θέση ευθύνης ήταν αξιοκρατική απόφαση και θέληση του κυρίαρχου δημότη.

Όσο ήμουν αντιδήμαρχος τις απόψεις μου τις εξέφραζα πάντα με παρρησία και μαχητικότητα στα εβδομαδιαία μίτινγκ της δημοτικής αρχής με σκοπό να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Από την 1-1-2011που δεν είμαι μέλος της δημοτικής αρχής ως δημοτικός σύμβουλος έχω καθήκον να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου στο μοναδικό θεσμοθετημένο όργανο που είναι το Δ.Σ και δεν μπορώ να παραιτηθώ αυτής μου της αποστολής.

Από την αρχή της δεύτερης θητείας και μετά άρχισε σταδιακά να αναδεικνύεται ο πραγματικός χαρακτήρας του επικεφαλής μας ένας χαρακτήρας ασύμβατος με τη θέση του δημάρχου .Περίπου την ίδια άποψη είχαν και έχουν και άλλοι συνεργάτες του αλλά και όχι μόνον αυτοί. Πάρα πολλές φορές είχα επισημάνει το απαράδεκτο των συμπεριφορών(όχι μόνο στο πρόσωπο μου) πλην όμως μάταια. Λανθασμένα τελικά υπέκυψα στο να είμαι και πάλι υποψήφιος μπροστά στον κίνδυνο της παλινόρθωσης ,αφού είναι γνωστό πως έξι μήνες πριν τις τελευταίες εκλογές είχα αποφασίσει να μην είμαι υποψήφιος και είχα ενημερώσει και το δήμαρχο.

Μετά την πύρρεια νίκη μας στις τελευταίες εκλογές μου προτάθηκε η προεδρία της ΔΕΥΑΞΕ την οποία και δεν απεδέχθην παρά του ότι οικονομικά η πρόταση αυτή ήταν η συμφερότερη κάθε άλλης.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία όσον αφορά την σκοπιμότητα της πρότασης αυτής αφού το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί το 2007 με άλλον συνάδελφο και ο νοών νοείτω.

Μετά την 1-1-2011 το δημοτικό μας συμβούλιο και κυρίως η παράταξη μας θυμίζει λαϊκή αγορά όπου ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Δηλαδή κάποιοι συνάδελφοι έχοντας βροντερή φωνή και θέλοντας να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και προστάτες της παράταξης περισσότερο ακόμη και εκείνων που τη δημιούργησαν αντιδρούν αλόγιστα και ανεξήγητα ακραία με μοναδικό αποτέλεσμα την αυτοακύρωση τους, άλλοι βουβοί και απογοητευμένοι έχοντας γνώση για το που οδηγούμεθα και άλλοι βουβοί αλλά χαρούμενοι (γιατί άραγε;), περιμένουν να τους δοθεί το σύνθημα για ανάταση της χειρός και ο καθένας για τους δικούς του λόγους θα πει το ναι σε όλα.

Όσο για τον επικεφαλής μας μιλά πάντα σε α΄ πληθυντικό πρόσωπο ακόμα και όταν αναφέρεται στον εαυτό του. Είναι και αυτό μια υποκρισία του φαίνεσθαι, το πράττειν είναι διαφορετικό. Δηλαδή αν η ενέργεια είναι επιτυχής ,έγινε από τον δήμαρχο ή με το δήμαρχο, διαφορετικά η ενέργεια έγινε χωρίς το δήμαρχο και έτσι δεν έχει ποτέ ευθύνη για τίποτα και φυσικά δεν λέει ποτέ συγνώμη, έκανα λάθος ,λάθος είναι όσοι δεν καταλαβαίνουν ό,τι όλα γίνονται σωστά και καλά. Για παράδειγμα όλα πάνε καλά στη δημοτική ενότητα Ξυλόκαστρου και ακόμα πιο καλά στην δημοτική ενότητα Ευρωστίνης και είναι το λιγότερο λάθος όσοι δεν το αποδέχονται.

Δεν μπορούσε και το Δ.Σ μας να μην μολυνθεί από τη βασιλεύουσα δύναμη του λαϊκισμού με κύριο υπεύθυνο τον δήμαρχο πού υιοθέτησε πολλές φορές αιτήματα εν πολλοις παράλογα με μοναδικό στόχο να είμαστε αρεστοί(θυμηθείτε την πρόταση για το γραφείο παρηγοριάς ανέργων, την απόφαση για τα σχολεία καθώς και αρκετά ψηφίσματα).

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,στο εξής η κάθε σωστή δημοτική αρχή θα είναι η παρηγοριά και το αποκούμπι του κάθε δημότη και της κάθε δημότισσας γιατί είναι ο πιο κοντινός του θεσμός ενώ παράλληλα θα είναι και ο μοναδικός αγωγός που θα συνδέει την τοπική κοινωνία με τα ανώτερα και “μακρινά„ κέντρα εξουσίας για οποιοδήποτε πρόβλημα. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα είναι σε θέση αυτή η δημοτική αρχή να αναλάβει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο?

Κύριε δήμαρχε ,είστε μακριά από την κοινωνία, δεν θέλετε να καταλάβετε τι συμβαίνει , πάψατε πια να εμπνέετε, δεν έχετε όραμα και

το χειρότερο όλων είναι ότι ακυρώσατε και αδρανοποιήσατε το πιο ψαγμένο κομμάτι της κοινωνίας μας. Κύριε δήμαρχε ,όσο παραμένετε στο Δήμο μπορεί να είναι ωφέλιμο για σας, όμως είναι επιζήμιο για το Δήμο.

Κυρίες και κύριοι ,στο κλίμα που παραπάνω περιέγραψα δεν μπορώ να συνεχίζω να βιάζω την συνείδησή μου ,δεν μπορώ τα όνειρά μου για τον Δήμο να τα ζω σαν εφιάλτες, ούτε μπορώ να δεχθώ να καταρρέουν τα πιστεύω που μου μετέδωσαν κάποιες ηρωικές μορφές δασκάλων μου , αφού αυτοί είναι τα πρότυπα μου, ούτε τέλος μπορώ στο όνομα μιας παράταξης που έχει εκφυλιστεί οι αποφάσεις της να είναι επιλογές ενός και μόνο ατόμου και όλοι οι άλλοι να καλούνται να πουν το ναι ή το μεγάλο όχι εάν η συνείδηση τους το επιβάλλει.

Επειδή είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία διαθέτει ακόμη υγιείς δυνάμεις αντίστασης σε ότι παραπάνω περιέγραψα ,θα παραμείνω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να κινητοποιώ και να ενθαρρύνω, ώστε να συγκροτηθεί ένας άξονας αξιόπιστων ιδεών και πεποιθήσεων ,ένας άξονας δημιουργίας και προόδου.

Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ ,επιθυμώ στο εξής την ανεξαρτητοποίηση μου με βάση το Ν.3852/2010 άρθρο 66 & 4 με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την ενημέρωση μου για τα δημοτικά θέματα.

Ψαράκης Παναγιώτης Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου