Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 14 Οκτ 2019
Κάλεσμα Τσίπρα από Αχαΐα: Μαζί να δημιουργήσουμε τη νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες και την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής
Κλίκ για μεγέθυνση

video

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/1180633068811234/?t=34Ακράτα  14 Οκτ. 2019

Στο νομό Αχαΐας ο Αλέξης Τσίπρας, με πρώτη στάση την Ακράτα, ξεκίνησε  σήμερα την 14η Οκτώβρη την πανελλαδική του περιοδεία, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, με σύνθημα «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» .

Συνομίλησε με κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, τονίζοντάς τους ότι θέλουμε «να συστηχίσουμε τον κόσμο, που μας στήριξε. Δεν θέλω να με προσφωνείτε ως τον πολιτικό, που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, αλλά θέλω σήμερα να μπορέσω να βάλω ένα λιθαράκι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να κυβερνηθεί ο τόπος με δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι «θέλω να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τον τόπο και ξεκινάμε πορεία συνομιλίας για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας».τη συνέχεια αναφέρθηκε στις 100 μέρες της κυβέρνησης ΝΔ και ότι σιγά σιγά αρχίζουν να διαψεύδονται οι προσδοκίες, που είχε δημιουργήσει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι έστησαν ένα νέο κράτος της Δεξιάς και ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν για αυτό σύντομα κατέλαβαν θέσεις κλειδιά.Πολλά ήταν τα θέματα, που έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι πολίτες, όπως για τον ΧΥΤΑ Αιγειάλειας, για την δημόσια υγεία, για τον απόδημο ελληνισμό, για τα εργασιακά, για τον Κλεισθένη, τον προασστιακό, τη συμφωνία των Πρεσπών κ.α. Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν εξάντλησε την τετραετία και επέλεξε να προσέλθει στις κάλπες τον Ιούλιο απάντησε ότι στα δύσκολα είχε πάντα την στήριξη του ελληνικού λαού και όταν καταγράφηκε η εκλογική διαφορά στις ευρωεκλογές του Μαΐου «δεν μπορούσα ούτε μια μέρα να μείνω χωρίς να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό» παρά τις προτροπές των συμβούλων του να μην πάει σε εκλογές, διότι η οικονομία είχε αρχίσει να δείχνει θετικά δείγματα.«Μπορεί να έχω πρόσκαιρο πολιτικό κόστος αλλά κάποια στιγμή θα δικαιωθεί η επιλογή μου και θέλουμε τις επόμενες εκλογές να τις κερδίσουμε και να ξενακυβερνήσουμε για πολλά χρόνια. Χάσαμε λοιπόν στις εκλογές, αλλά κερδίσαμε σε επίπεδο αξιοπιστίας» υπογράμμισε.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

 

"Έχω έναν στόχο. Έναν στόχο να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%. Ένα κόμμα, όμως, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο, για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδίως στις μέρες, μας, τις μέρες όπου αμφισβητείται η αξία της συλλογικής δράσης και της συμμετοχής. Στις μέρες μας που είναι διαφορετικές από τις μέρες των παλιών δεκαετιών, όπου ο κόσμος επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο, όπου οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει στη ζωή μας. Όμως, η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους.

 

Μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός. Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι ένα νέο κράτος, όπως το ζήσαμε παλαιότερα, σε μια σύγχρονη μορφή όμως. Το κράτος της δεξιάς να στήνεται, το επιτελικό λεγόμενο  κράτος, κοστίζει πάνω από 40 εκατ. στον ελληνικό  λαό – και εκεί πρέπει να το παραδεχτούμε, ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, τους είχαν έτοιμους να τους βάλουν σε θέσεις όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, που μέσα σε λίγες μέρες κατέλαβε θέσεις κλειδιά. Όμως, οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα.

 

Εμείς είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό –και θα το κάναμε πράξη- να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα σε οριζόντιες φοροαπαλλαγές για όλη την ελληνική κοινωνία. Ακριβώς διότι τώρα είχαμε τη δυνατότητα, μετά από τρία σκληρά χρόνια, ξαναβάλαμε τη χώρα σε ράγες, την οικονομία σε ράγες, σε μια πορεία κανονικότητας και τώρα ήταν η στιγμή να μοιράσουμε, όπως μοιράσαμε δίκαια τα βάρη για να βγούμε από την κρίση, να μοιράσουμε και δίκαια τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας.

 

Η νέα κυβέρνηση έχει μια άλλη αντίληψη, την αντίληψη της στήριξης μιας ελίτ των ημετέρων και των προνομιούχων. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, διαχρονικά, ανάμεσα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε προοδευτική παράταξη και σ' αυτό που είναι η συντηρητική παράταξη και η Δεξιά στον τόπο μας. Αυτό το οποίο φροντίζουν είναι κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί να έχουν τα μεγάλα ωφελήματα. Και πράγματι αυτό θα επιχειρήσουν τα επόμενα χρόνια. Και κυρίως θα επιχειρήσουν μια μεγάλη ριζική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Όλα όσα κερδίσαμε με μεγάλη δυσκολία και αγώνα μετά την επιβολή των μνημονίων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν πίσω. Ήδη τα παίρνουν πίσω.

 

Η επόμενη μέρα, πιστέψτε με, θα έρθει πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι φαντάζονται. Μπορεί η νέα κυβέρνηση να μην έχει μπροστά της –γιατί κι εμείς φροντίσαμε γι' αυτό, εμείς λειτουργήσαμε θεσμικότερα από κάθε άλλη διακυβέρνηση, φροντίσαμε και για τη συνταγματική αλλαγή ώστε να μην υπάρχει το εμπόδιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοιχτός λοιπόν θεσμικά ο δρόμος, αλλά με βάση αυτές τις πολιτικές επιλογές που κάνουν, δεν θα είναι πολιτικά ανοιχτός ο δρόμος. Διότι όταν κάποιος έρχεται με τόσο μεγάλη φόρα για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τόπο, όσο κι αν έχει προσώρας τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης με το μέρος του, ο ελληνικός λαός στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνει και οι πολίτες καταλαβαίνουν. Ακόμα και οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι άλλα τα συμφέροντα των πολλών και άλλα τα συμφέροντα των λίγων οικογενειών που σήμερα έχουν την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο.

 

Μ' αυτές λοιπόν τις σκέψεις, θέλω πραγματικά να σας ακούσω και να σας πω πόσο ευτυχής είμαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Και θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω, τέλος, να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία. Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η κομματική ένταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής. Όμως εμείς ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας."

Β. Α

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου