Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 23 Ιαν 2019
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων επετείου Μυστική Συνέλευση Βοστίτσας 26-1-1821
Κλίκ για μεγέθυνση

Η ιστορική επέτειος της «ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ 26-30 Ιανουαρίου 1821» θα γιορταστεί με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα με την πραγματοποίηση στην πόλη του Αιγίου, των πιο κάτω εορταστικών εκδηλώσεων:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 2019:
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οικιών, καταστημάτων και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από ώρα 08:00΄ π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 27ης Ιανουαρίου.
Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., του Δ.Ι.Λ.Μ. Αιγίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης, 26ης & 27ης Ιανουαρίου.
ΩΡΑ 19:00΄: Υποδοχή αρμάτων Στρατηγού Βασιλείου Πετμεζά και Ανδρέα Ζαΐμη στο κτίριο Παναγιωτόπουλου από όπου η εκκίνηση παρέλασης, προηγουμένων της Φιλαρμονικής Αιγίου και αγήματος Πολιτιστικού Συλλόγου «Αράτου» με τα άρματα Πετμεζά και Ζαΐμη, Συλλόγου «Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας 1821», Συλλόγων αρματωμένων με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών Συλλόγων κ.λπ., προς τις οδούς Ανδρέου Λόντου-Βασ.Κωνσταντίνου-Κλ.Οικονόμου και εν συνεχεία παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
ΩΡΑ 20:30΄: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και παραδοσιακών φορεσιών και αρμάτων στο κτίριο Παναγιωτόπουλου (ε-πί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως & Παναγιωτοπούλου). Η έκθεση θα λειτουργήσει από 24 έως και 27.01.2019.


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Ιανουαρίου 2019:
ΩΡΑ 08:00΄: Έπαρση σημαίας στην προτομή Ανδρέα Λόντου στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.
ΩΡΑ 10:20΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Συλλόγων, Προσκόπων με τις Σημαίες και Φιλαρμονικών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Αιγίου.
Συντονιστές της εκδήλωσης ορίζονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Δημήτριος Μασαούτης, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής,-Υποδιευθυντής 2ου ΓΕΛ Αιγίου και από τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Νικόλαος Τσιοφύλας, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.
ΩΡΑ 10:30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Αιγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ και άλλων Μητροπολιτών.
ΩΡΑ 10:50΄: Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΠΕΝΤΕΒΗ-ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Φιλόλογο, Ιστορικό, Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α.). Μετά το πέρας αυτού και προηγουμένων των Φιλαρμονικών, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών με τις Σημαίες, στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΝΤΟΥ. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εν συνεχεία ξενάγηση επισήμων στο χώρο του Μουσείου.
Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, μπροστά από τον χώρο της πλατείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Αιγίου.
ΩΡΑ 11:45΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Εκκίνηση αγήματος Πολ. Συλ. «Αράτου» με τα άρματα Πετμεζά & Ζαΐμη, Συλλόγου «Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας 1821», τμήματος Στρατού, Δημοτικών Σχολείων Αιγίου, Κουλούρας & Τεμένης, Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου, Χορευτικών Ομίλων & Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών. Η Φιλαρμονική Αιγίου μόλις φθάσει στο ύψος των επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι αυτών για την εκκίνηση της παρέλασης.


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Ιανουαρίου 2019:
ΩΡΑ 08:00΄: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό «Αγίου Γεωργίου» Τεμένης. Ομιλία για την ιστορική επέτειο από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΩΡΑ 10:30΄: Προσκύνημα-Τρισάγιο στον παλαιό Ιερό Ναό «Αγίου Γεωργίου» Τεμένης, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων και εν συνεχεία παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Σύλλογο Τεμένης.
Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Τελετάρχες ορίζονται: Η κα Κωνσταντίνα Μουγκάση, Προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης των Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αιγιαλείας και οι δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος και Αγλαΐα Σαλαμούρα.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
· Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00΄ στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Αιγίου επί της οδού Ψαρών, θα πραγματοποιηθεί «ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ» με συμμετοχή Φορέων και πολιτών.
· Σάββατο 26 & Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30΄ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

και Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση: «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου