Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Ιαν 2019
Ερώτηση  Π. Σακελλαρόπουλου για το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επισκευή-συντήρηση των οδικών δικτύων της επαρχιακής-παλιάς εθνικής οδού Ανατολικής Αιγιαλείας
Κλίκ για μεγέθυνση

Πάτρα 9-1-2019
κ.Απόστολο Κατσιφάρα
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

Κοιν:
Κύριο Αγγελόπουλο Γεώργιο
Πρόεδρος Περιφερειακού
Συμβουλίου ΠΔΕ.

Θέμα: Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επισκευή-συντήρηση των οδικών δικτύων της επαρχιακής-παλιάς εθνικής οδού Ανατολικής Αιγιαλείας,22ας Μαμουσιάς -Καλαβρύτων και της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών.

Σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η περιφερειακή Αρχή για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου
1ον)της επαρχιακής- παλιάς Εθνικής οδού από Αίγιο, Νικολέϊκα, Ροδιά, Ελαιώνα, Διακοπτό , Πλάτανος, Καλάμια, Βούτσιμο, Π.Πλατάνου, Κρυονέρι, Παραλία Ακράτας, Αιγείρα, Χρυσάνθιο, Βελλά Εξοχή, Αιγείρας Περιθωρίου και Ακράτας, Αγ.Βαρβάρας, Ζαρούχλας, Σόλου , Μεσορρουγίου, Περιστέρας Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
2ον)της 22ας επαρχιακής οδού Μαμουσιάς-Δουμενά-ζαχλωρολού-Καλλάβρυτα
3ον)Της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών.
Κύριε Περιφερειάρχη
ειδικότερα Σας αναφέρω οι δρόμοι έχουν πάθει μεγάλη καταστροφή, που μοιάζουν σε πολλά σημεία με <<βομβαρδισμένο τοπίο >>.Συμβόλαιο με την τύχη της ίδιας της ζωής τους υπογράφουν οδηγοί κ επιβάτες οχημάτων που έχουν την ατυχία να διέρχονται το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο ,ένα σύνολο δρόμων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένοι από τη δεκαετία του "60",για να εξυπηρετούν άλλες μεταφορικές ανάγκες και σαφέστατα άλλο όγκο οχημάτων, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα 59 χρόνια μετά να αποτελούν το μοναδικό οδικό άξονα και να έχουν μετατραπεί σε πραγματική καρμανιόλα.
• Οδικό δίκτυο στενό και επικίνδυνο, με ανύπαρκτη σήμανση και διαγραμμίσεις, με επικίνδυνες λακκούβες , κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις στο οδόστρωμα,
έγινε αρκετά επικίνδυνο και σε πολλά σημεία απροσπέλαστο για οχήματα αλλά κ για νταλίκες-λεωφορεία με αποτέλεσμα ή κίνηση, να γίνεται δύσκολα και με απρόσμενους κινδύνους.
Βάζει δε σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή των κατοίκων, επισκεπτών αλλά και των μαθητών που διέρχονται για να πάνε στα σχολεία τους.
•Οι καταστροφές μαζί με τις φερτές ύλες κ.ά υλικά, έχουν μετατρέψει της οδοποιία σε απροσπέλαστο, επικίνδυνο και αγνώριστο τοπίο.
•Επειδή τα οδικά δίκτυα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας περιοχής, δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηστών και επισκεπτών τους.
•Επειδή η οδική διασύνδεση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, η οποία βασίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και επιπλέον δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής τουριστικής κίνησης.
▪Επειδή τις Τελευταίες ημέρες κ.Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος έχετε κάνει πανηγυρικές Προεκλογικές ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις εκατομμύριων ευρώ μέσω προγραμμάτων για την επισκευή-συντήρησης οδικών δικτύων της ΠΔΕ και χωρίς ασφαλώς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων.
(Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός μας λαός το τάξιμο δεν κλείνει σπίτια.....)
Με το δεδομένο ότι στόχος μας είναι να νιώθουν ασφαλείς κ να εξυπηρετούνται οι Συμπολίτες τις ευρύτερης περιοχής της ΠΔΕ θα πρέπει η Περιφέρεια να στοχεύσει σε ενέργειες κ έργα που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα σε περιοχές Τουριστικές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και θρησκευτικά μνημεία και θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα συμβάλλουν σημαντικά στην αυξανόμενη τουριστική, οικιστική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών προσδίδοντας αξία και ταυτότητα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ερωτάσθαι:
•Έχουν ενταχθεί τα προαναφερόμενα οδικά δίκτυα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κ αν ναι σε ποιο και αν όχι για ποιό λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης -αποκατάστασης οδικών δικτύων της ΠΔΕ..?
•Από πότε έχουν να συντηρηθούν τα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα ?
•Ποιο είναι το ύψος που έχετε εγκρίνει όλα αυτά τα χρόνια ως Περιφερειακή Αρχή για την συντήρηση του συγκεκριμένων οδικών δικτύων?
•Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που έχετε εγκρίνει μέχρι σήμερα για την συντήρηση του οδικού δικτύου στην ΠΕ Αχαΐας κ Που?

Ο ερωτών
Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Παράταξη
Ανδρέα Κατσανιώτη
Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας.

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου