Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 12 Οκτ 2020
Η Ανατολική Αιγιάλεια θέτει θέμα απόσχισης από τον καλλικρατικό δήμο Αιγιάλειας
Κλίκ για μεγέθυνση

11/10/2020

                   Δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών τοπικών ΜΜΕ αναφέρονται στο δελτίο τύπου των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων των  τέως καποδιστριακών δήμων ΑΙΓΕΙΡΑΣ και ΑΚΡΑΤΑΣ  με πηχυαίους  τίτλους , σκωπτικά σχόλια, αναπάντητα ερωτηματικά και αρκετή δημιουργική ασάφεια εμπλέκοντας δια της τεθλασμένης και  την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

     

       Παραβλέπουμε το σύνολο σχεδόν του δελτίου τύπου, όχι διότι τα σημεία αυτά δεν  τα θεωρούμε σημαντικά, αλλά διότι θεωρούμε ότι είναι αντικείμενο μιας αναλυτικής και διεξοδικής συζήτησης, κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε παρά τις δυσκολίες λόγω κορωνοϊού, στο άμεσο μέλλον.

     

       Επικεντρωνόμαστε όμως, για να παραμείνουμε στο πλαίσιο της αρθογραφίας, στο τρίτο σημείο του κειμένου όπου τίθεται το θέμα της απόσχισης από τον καλλικρατικό δήμο Αιγιάλειας.

      

         Κατ’ αρχάς και μόνο η αναφορά στην λέξη απόσχιση είναι θετική και ως τέτοια την εκλαμβάνουμε, από τη στιγμή που αποτελεί τον κύριο λόγο ύπαρξης της κίνησής μας.

      

         Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ είναι αποτέλεσμα μιας δεκαετούς πρωτοβουλίας πολιτών της Ανατολικής Αιγιάλειας μπροστά στα συνεχόμενα αδιέξοδα της καλλικρατικής διοίκησης του δήμου.

     

         Μια σειρά διεργασιών με πιο πρόσφατες τις τρεις ανοικτές συγκεντρώσεις στις έδρες των τριών καποδιστριακών δήμων, ΑΙΓΕΙΡΑΣ-ΑΚΡΑΤΑΣ-ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, οδήγησαν στην απόφαση της δημιουργίας μιας θεσμικής διεξόδου, παρά τις δυσκολίες που εν τω μεταξύ προέκυψαν λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού.

     

          Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το θέμα της απόσχισης, πρέπει να τον έχουν οι ίδιοι οι πολίτες  της Ανατολικής Αιγιάλειας, και αυτή είναι η μοναδική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε.

 

    Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε κι έτσι θα πορευτούμε μέχρι την επίτευξη του σκοπού μας.

    

            Λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, θα λειτουργεί από Δευτέρα 12/10/2020 ο βελτιωμένος μας  διαδικτυακός χώρος διαλόγου στο f/b με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», όπου θα μπορεί ο καθένας ελεύθερα να καταθέτει τις απόψεις του, τις ενστάσεις του, τις προτάσεις του, να συζητά, να διαφωνεί, να αντιπαρατίθεται, να συμμετέχει στις αποφάσεις και να βοηθά στην υλοποίησή τους προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της δημιουργίας  του δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

    

        Πιστεύουμε όμως ότι κινήσεις και δημοσιεύματα αυτού του τύπου         ανοίγουν εκ των πραγμάτων τη  συζήτηση σε πιο ευρεία κλίμακα, κάτι που τουλάχιστον για την κίνησή μας είναι και το ζητούμενο.

 

        Καλό είναι λοιπόν να μη βιαζόμαστε και προ παντός να μην αμελούμε τους πολίτες, στους οποίους μερικοί οφείλουν την ύπαρξή τους.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

  

 Υ.Γ.  Η πρώτη εκδήλωση της κίνησής μας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 17/10/2020 στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Νικολεΐκων, με θέμα τις πέντε αρχαίες πόλεις (ΑΙΓΕΙΡΑ-ΑΙΓΕΣ-ΒΟΥΡΑ-ΕΛΙΚΗ-ΚΕΡΥΝΕΙΑ) της Ανατολικής Αιγιαλείας,  αναβάλλεται μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Αχαΐα.

      Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και την Τ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΙΪΚΩΝ που ομόφωνα μας παραχώρησε την αίθουσα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου