Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 12 Δεκ 2019
Γιατί καθυστερεί  η ολοκλήρωση των  εσωτερικών  αποχετευτικών δικτύων στην Ανατολική Αιγιάλεια;
Κλίκ για μεγέθυνση
Γιατί καθυστερεί  η ολοκλήρωση των  εσωτερικών  αποχετευτικών δικτύων στην Ανατολική Αιγιάλεια;

 

 

Αυτό είναι το ερώτημα  του δημότη (Κ.Π)  από τη Δ.Ε. Ακράτας  προς το δημοσιογράφο της ιστοσελίδας www.styga.gr

 

Ερώτημα δημότη

Τι γίνεται με το αποχετευτικό δίκτυο στην παραλία της Ακράτας, ποτέ θα συνδεθεί; Δυο χρόνια τώρα λένε πως είναι έτοιμο, κάτι μικρολεπτομέρειες απόμεναν!

 

Απάντηση

 

Γεια χαρά

Μια προσπάθεια απάντησης στο  ερώτημά σας για το Αποχετευτικό Αιγιάλειας.

 

Το αποχετευτικό διαιρείται σε τρία μέρη

 

Α- το Εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού  Αιγίου που ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου με Αντιδήμαρχο Αθ. Παναγόπουλο και τον  επικεφαλής  της Μείζονος αντιπολίτευσης το Δ. Καλογερόπουλο.

 

Β- τον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό  Αγωγό του Εργοστασίου  Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου  από Λαμπίρη ( π.Δ. Ερινεού) έως Συλιβαινιώτικα Αιγιαλείας (π. Δ. Ακράτας) που ολοκληρώθηκε με 13 αντλιοστάσια στα μέσα της θητείας του Δημαρχου Αθ. Παναγόπουλου.

 

Γ- Τα εσωτερικά  δίκτυα Συλιβαινιωτίκων Δ.Ε. Ακράτας και Ροδοδάφνης  με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους, που δεν ολοκληρώνονται διότι στο τιμόνι του Δήμου Αιγιάλειας βρίσκονται αδιαλείπτως  σε αγαστή συνεργασία και οι τρεις μέχρι σήμερα Δήμαρχοι που βαδίζουν στον αρχικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής του Στ. Θεοδωρακόπολου η οποία περιθωριοποιεί την περιοχή της Ανατολικής  Αιγιάλειας για τη μετάγγιση, πιθανολογώ, των κονδυλίων σε περιοχή… εγγύς του Αιγίου και αλλού…

 

Στην όλη   αργοπορία  του έργου των εσωτερικών  δικτύων Συλιβαινιωτίκων από τη Δημαρχία του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, προέταξαν τις  δήθεν  δυσκολίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αχαΐας   αποστολής αρχαιολόγου  να επιβλέπει τις σωστικές ανασκαφές  των αρχαίων ευρημάτων κατά τη διάνοιξη του δικτύου στην οδό Κρήτης  και στην οδό Αιγαίου. Αποφάσισαν δε από το 2013 ότι  πρέπει να προκηρυχθεί πρόσληψη αρχαιολόγου μέσω ΑΣΕΠ για να δικαιολογήσουν την αναστολή εκτέλεσης του αποχετευτικού Δικτύου. ΄

Σε όλα αυτά  γνώστες είναι,  ο σημερινός Δήμαρχος  Δ. Καλογερόπουλος και ο συνεργαζόμενος Δημοτικός Σύμβουλος Γρ. Τριανταφυλλόπουλος του οποίου η σύζυγος ανήκει στο δυναμικό της Αρχαιολογίας Αχαΐας.

 

Επίσης η ένταξη  στο Βιολογικο Καθαρισμό  των εσωτερικών δικτύων των κατωθι  περιοχών: Κράθιο Δ.Ε. Ακράτας , Αιγείρα Δ.Ε. Αιγείρας, Διακοπτό Δ.Ε. Διακοπτού,  προσαρτώνται στο αποχετευτικό δίκτυο με έξτρα χρηματοδότηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώθηκε το αρχικό έργο των εσωτερικών δικτύων Συλιβαινιωτίκων και  Ροδοδάφνης το οποίο εντάχθηκε στο χρηματοδοτημένο μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τίτλο " Κεντρικός Συλλεκτήριος Αποχετευτικός Αγωγός από π. Δήμο Ερινεού έως π. Δήμο Αιγείρας ".

Το αν  ελέγχθηκε  η υλοποίηση του έργου βάσει του τίτλου από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα κατά την περίοδο 2010- 2014 δεν είναι αρμοδιότητα των πολιτών. Η καθυστέρηση υλοποίησης πρέπει να ελεγχθεί  από αρμόδια όργανα μιας και το έργο φαίνεται... να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης όσον αφορά τα εσωτερικά δίκτυα.

 Δεδομένου ότι από την Δημαρχία του Αθ. Παναγόπουλου το  2016,  όλες οι κοινότητες των π. Δήμων Αιγείρας μεταβιβάστηκαν στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Αιγίου με επιβάρυνση  στα τέλη ύδρευσης  με  ΦΠΑ  24%  αντί του 13%  της Δημοτικής Υδρευσης.

 

 

Ερωτήσεις για διευκρινήσεις πρέπει να απευθύνονται στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας , στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στα Αρμόδια Υπουργεία μέσω των τοπικών αιρετών  εκπροσώπων, για προώθηση του σοβαρού  ερωτήματος προς ενημέρωση και  συζήτηση.

 

Με εκτίμηση

Β. Αντωνίου

 

Υ.Γ.

Η εφημερίδα «Στύξ» έχει εκτενή ρεπορτάζ και  για το θέμα του «Βιολογικου Καθαρισμού». Για  πολλά χρόνια  μέχρι και  σήμερα η  συνεχής τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών από τη «Στύξ» και το “www.styga.gr”, προκαλούσε την μήνη των Δημοτικών Αρχών,  όταν οι αποφάσεις  των Δημοτικών Συμβουλίων για το Αποχετευτικό της Ανατολικής Αιγιάλειας  προοιώνιζαν… καθυστερήσεις υλοποίησης των εσωτερικών δικτύων.    

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου