Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 07 Οκτ 2019
"Επιχειρηματικό Πάρκο" στο Δ. Αιγιάλειας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Είναι  καιρός πλέον στον Δήμο Αιγιάλειας  όταν  θέλουμε να δούμε σοβαρά  έργα και υποδομές,  με αναπτυξιακή προοπτική σε βάθος χρόνου, να  γίνονται  ημερίδες  δημόσιες  με ειδικούς επιστήμονες και  φορείς που  γνωρίζουν το επιλεγέν αντικείμενο.

Να κατατίθενται οι προτάσεις των ¨ειδικών¨ δημόσια  και έτσι να έχουμε τον αναγκαίο χρόνο ωρίμανσης. Η αντίληψη και πρακτική των τελευταίων δεκαετιών ότι ασκούμε Διοίκηση με το ¨ραβδί του Μωυσή ¨  έχει καταστρέψει τον τόπο μας.

Πρώτοι  πρέπει να έχουν τον λόγο οι ειδικοί επιστήμονες στην χάραξη οικονομικής αναπτυξιακής πολιτικής και χωροταξίας.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι δίπλα μας σε απόσταση 35 χιλιομέτρων. Αυτοί μελετούν και προτείνουν, το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφασίζει την καλύτερη πρότασή τους  με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον.

Αυτό που έπρεπε να έχουμε  κάνει πράξη εδώ και δεκαετίες είναι να οριστούν οι ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ  σε όλο το γεωγραφικό  χώρο του Δήμου.

Δηλαδή να  γνωρίζουμε  όλοι ποιες είναι  οι Οικιστικές περιοχές, οι Γεωργικές, οι Κτηνοτροφικές, οι Βιοτεχνικές, οι Δασικές.

Τότε θα έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό νομοθετικά κατοχυρωμένο όπου το υπενδεδυμένο κεφάλαιο, τόσο από τον Δημόσιο τομέα της οικονομίας μας όσο και  από τους  ιδιώτες, θα αποδίδει σε βάθος χρόνου και θα εξασφαλίζουν οικονομική πρόοδο

Το μοντέλο της οικονομίας στον Δήμο Αιγιάλειας ήταν και θα είναι το παρακάτω, λόγω της γεωμορφολογίας, των κλιματικών συνθηκών, των φυσικών πόρων που διαθέτει και της μακροχρόνια συσσωρευόμενης γνώσης και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού.

-  Γεωργική παραγωγή υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

- Μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής  και συναφείς προς αυτή δραστηριότητες με

   εξαγωγικό προσανατολισμό.

- Ήπιων μορφών και μικρής κλίμακας τουριστικές μονάδες που με ευκολία θα

  προσαρμόζονται στα πρότυπα του τουριστικού προϊόντος κάθε εποχής.

Το μοντέλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως εκφράζεται μέσα από το ισχύον Περιφερειακό Χωροταξικό είναι για να διευκολύνει τους σχεδιασμούς των πολυεθνικών εταιρειών καταληστεύοντας τους φυσικούς πόρους του τόπου μας.

Δηλ. Εξόρυξη υδρογονανθράκων, αιολικά πάρκα βιομηχανικής κλίμακας σε όλα τα βουνά μας, εκτεταμένες ιχθυοκαλλιέργειες  στον Κορινθιακό Κόλπο και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της γεωργικής γης – κάθε χωράφι να θεωρείται εν δυνάμει οικόπεδο.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ¨ΠΑΡΚΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ¨ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. 

Η προώθηση όμως του ¨ Επιχειρηματικού Πάρκου¨ μεμονωμένα και αποσπασματικά στα πλαίσια της υπάρχουσας άναρχης  και ελλιπούς χωροταξίας που υπάρχει στον Δήμο μας, θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα και απαξίωση της υπάρχουσας οικονομίας.  Δηλαδή θα έχουμε μία  υποδομή ανενεργή ή υπολειτουργούσα όπως το νέο λιμάνι, το κολυμβητήριο, η  νέα σιδηροδρομική γραμμή που αντί η χάραξη της να είναι δίπλα στην Εθνικό Οδό, δέσμευσε και κατατεμάχισε για πάντα χιλιάδες στρέμματα πολύτιμη γεωργική γή υψηλής παραγωγικότητας. Στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο λίγες είναι οι ζώνες υψηλής παραγωγικότητας γεωργικών προϊόντων όπως της Βόρειας Πελοποννήσου.

 

Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου