Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 23 Σεπ 2011
Δύο αυτοτελείς Δήμους θέλουν οι κάτοικοι τριών ορεινών Δημοτικών Ενοτήτων (π. Δήμων) του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση

12 Σεπτεμβρίου 2011 10:32

 

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ιερά Μονή του μεγάλου Σπηλαίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιου.

Με την ευκαιρία ο υπ. βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το σύνολο των πρόσφατα επισκευασμένων αιθουσών της ιστορικής Μονής της περιοχής μας και δήλωσε εντυπωσιασμένος για το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Στη διάρκεια της ημέρας ο Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε την Κάτω Ζαχλωρού, το Βραχνί, τα Καλάβρυτα και το Σκεπαστό, καθώς και τα χωριά Κέρτεζη και Κούτελη που πανηγυρίζουν το Δεκαπενταύγουστο, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους για την πολιτική επικαιρότητα και τα επιμέρους προβλήματα της περιοχής τους.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έθεσαν στον υπ. βουλευτή της ΝΔ το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία δύο αυτοτελών Δήμων στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με έδρες τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία(φωτό). Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι από τις συνενώσεις του "Καλλικράτη" θα εξαιρούνταν οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Επίσης, αναφέρθηκαν στα ζητήματα της υποβάθμισης του τοπικού νοσοκομείου, του κακού οδικού δικτύου και της έλλειψης πολιτικών στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε στους κατοίκους της περιοχής ότι η Κυβέρνηση κακοποιεί την ιστορικότητα των Καλαβρύτων και ότι είναι απαράδεκτο να μην αποτελούν αυτοτελή δήμο τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπου συσσωρεύεται το σύνολο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι των άλλων περιοχών θα πρέπει να ταλαιπωρούνται για να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η παραίτηση από τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θυμίζοντας ταυτόχρονα την περίπτωση του Διστόμου και του αείμνηστου δικηγόρου και βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη.

Επιπρόσθετα, ο Άγγελος Τσιγκρής αναφέρθηκε στους Καλαβρυτινούς κτηνοτρόφους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφική παραγωγή, λόγω της απουσίας στοιχειώδους στήριξης από την Πολιτεία.

Από την άλλη μεριά, χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και τη μείωση του αριθμού των κλινών, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ούτε στο ελάχιστο στις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, ο υπ. βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο Ολυμπιακών προδιαγραφών χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και το τυροκομείο του Σκεπαστού, δύο έργα και ταυτόχρονα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής Αχαΐας, τα οποία λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας των εκάστοτε "υπευθύνων" παραμένουν αναξιοποίητα και δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη στην περιοχή.

Τέλος, ο Άγγελος Τσιγκρής προσκάλεσε -για κουβέντα και καφέ- όλους τους φίλους του από τα Καλαβρυτοχώρια, την Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα 8 μμ στον εσωρερικό χώρο της καφετέριας "Montana" απέναντι από το Μητροπολιτική Ναό των Καλαβρύτων.

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου