Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 22 Μάρ 2019
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : "Άμεση ανάγκη παρέμβασης για τις στειρώσεις των Εθελοντών Κτηνιάτρων"
Κλίκ για μεγέθυνση


                                                                            
Κατόπιν των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που σας έχουμε στείλει για άμεση παρέμβασή και συνάντηση μαζί σας, στα οποία καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει, επιβάλλεται να παραθέσουμε τα γεγονότα και σε σας και στα αρμόδια εμπλεκόμενα τμήματα, όπως επίσης και στους δημότες τους Δήμου Αιγιαλείας προς ενημέρωση όλων. 
Τον Οκτώβριο του 2018 μετά από συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε σε υλοποίηση δωρεάν στειρώσεων μέσω στου Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου όπως επιτυχώς είχαμε κάνει και τον Ιανουάριο 2018. Ως γνωστόν, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ζητά να καλυφθεί μόνο το κόστος διαμονής των εθελοντών του, το οποίο εξασφαλίζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος, και τα αναλώσιμα για τις στειρώσεις, τα οποία πληρώνει ο Δήμος, και αντιστοιχούν σε 1500€ για 85 περίπου στειρώσεις από τις οποίες ο Δήμος έχει όφελος περίπου 12.000€. 
Λόγω του προβλήματος του Δήμου με τους κωδικούς πληρωμής και γενικότερα των μεγάλων καθυστερήσεων (έγκριση από την Περιφέρεια κτλ) οι δυο φορείς του Δήμου που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τη χρηματοδότηση (1.500€) για να γίνει η σημαντική αυτή δράση του Δήμου είναι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.  και το Νομικό Πρόσωπο καθώς από το καταστατικό τους προβλέπονται  περιβαλλοντικές δράσεις όπως αυτή, την οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο το Φιλοζωικό του οποίου το καταστατικό το προβλέπει επίσης. Έτσι, ο τότε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ.Βαρδάκης συμμεριζόμενος την σπουδαιότητας της δράσης αυτής για τους Δήμο και τους δημότες έφερε το θέμα προς ψήφιση στο διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, όπου ομόφωνα τα παρόντα μέλη, μεταξύ τους κι ο νυν πρόεδρος κ.Παπαγιανοκάπουλος, ψήφισαν στις 13/12/2018 με την απόφαση υπ'αριθμό 230/18. 
Την ίδια εποχή αρχίζει και το πρόβλημα πληρωμής της κτηνιάτρου που είχε ολοκληρώσει την ετήσια σύμβαση στειρώσεων του Δήμου κι έπρεπε να πληρωθεί πρώτα για να μπορέσει να έρθει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για δωρεάν στειρώσεις, βάση δικού τους κανονισμού. Το θέμα αυτό έγινε γνωστό στον κ.Παπαγιανακόπουλο (λόγω της θέσης του ως αιρετός Προιστάσμενος Οικονομικών Υπηρεσιών) ελπίζοντας  στη βοήθειά του για να συντομευθεί όσο γίνεται ο χρόνος πληρωμής. Αντ'αυτού ξεκίνησε μια Οδύσσεια γραφειοκρατικών διαδικασιών,  που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν στο Δημόσιο , στέλνοντας το θέμα ο ένας στον άλλο (ο κ. Παπαγιανακόπουλος στους υπαλλήλους και στον προϊστάμενο του λογιστηρίου και το αντίστροφο). Ως αποτέλεσμα όλων, αυτών φτάνουμε αισίως 2 μήνες αφού ανέλαβε ο κ. Παπαγιανακόπουλος Πρόεδρος Νομικού Προσώπου να μας πληροφορήσει ότι ο ίδιος δεν εγκρίνει τη δράση διότι το Νομικό Πρόσωπο δεν μπορεί να στηρίζει τέτοιες δράσεις ούτε αυτός μπορεί να ασχολείται με θέματα αδέσποτων διότι ούτε το χρόνο έχει αλλά ούτε και τη θέληση. Σε ερώτηση της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου γιατί αρχικά συμφώνησε όταν πάρθηκε  ομόφωνα η απόφαση στο Διοικητικό Συμβόυλιο είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος παρανόμως (αναληθές αφού το Νομικό Πρόσωπο μπορεί να στηρίξει περιβαλλοντικές δράσεις) το έφερε στο συμβούλιο, κι άλλα πολλά.  Υποτίμησε με διάφορες εκφράσεις τον εθελοντισμό και ειδικότερα το Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας λέγοντας εν ολίγοις ότι δεν έχουμε καμία δουλειά να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στο Δήμο, πληρώνοντας τα ορθοπεδικά χειρουργεία, τις νοσηλείες άρρωστων ζώων, τα εμβόλια και τις φιλοξενίες. Ο κ. Παπαγιαννακόπουλος θεωρεί πως ο Δήμος κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνοντας μόνο 140 στειρώσεις το χρόνο κι αφήνοντας στον Εθελοντισμό όλα τα υπόλοιπα, με τη δικαιολογία ότι 'Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο' ή με το μότο πολλώ αιρετών τους οποίους όλοι οι δημότες ψηφίζουμε για να μας λύσουν, στα πλαίσια του εφικτού πάντα, τα προβλήματά μας 'Έλα μωρέ, με τα σκυλιά θα ασχολούμαστε τώρα' ξεχνώντας πάντα το μεγάλο πρόβλημα που έχουν όλοι οι δημότες με το θέμα αδέσποτα. Συνεχίζοντας δε την στάση του ο κ.Παπαγιαννακόπουλος, πριν μερικές ημέρες,  μιλώντας με την κτηνίατρο για το αν και πότε θα πληρωθεί, τη συμβούλευσε επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, να στείλει εξώδικο στο Δήμο διότι ήδη έπρεπε να έχει πληρωθεί από 20/2 και για όλα αυτά φταίει η ανικανότητα των υπαλλήλων του Δήμου, κάτι  το οποίο ισχυρίστηκε και στον Φιλοζωικό Σύλλογο. 
Τότε προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και για μια ακόμη φορά μας αγνοήσατε, σας ενημερώσαμε για τα παραπάνω αναλυτικά ζητώντας την άμεση παρέμβασή σας όμως δεν λάβαμε κάποια απάντησή σας. Μετά από όλα αυτά, όπως φαντάζεστε, χάθηκε κι η τελευταία ημερομηνία που είχε δώσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για τις δωρεάν στειρώσεις ζημιώνοντας το Δήμο με 12.000€ κι άλλα 800 κουτάβια ( 80 σκυλιά επί 10 κουτάβια μέσο όρο).  
Παρ'όλες τις αποθαρρύνσεις που δεχόμαστε, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας θα συνεχίσει να μάχεται για την εφαρμογή του νόμου 4039/12 και  τον έλεγχο στους αιρετούς όπως οφείλει κι έχει δικαίωμα να κάνει όχι μόνο κάθε ενεργός εθελοντής αλλά και κάθε ενεργός δημότης. 

Σοφιανοπούλου Διονυσία,
Πρόεδρος Φιλοζωικού Αιγιαλείας

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου