Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 16 Οκτ 2018
Στις 25/10 η πρώτη ημέρα ακρόασης πολιτών από την ΕΛΑΣ στην Δυτική Ελλάδα
Κλίκ για μεγέθυνση

Η δημιουργία σχέσεων  αμοιβαίας  εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας  είναι ο στόχος  της τετραμελούς  επιτροπής,  που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού στην Πάτρα, από τις 14:00– 22:00.  

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, Αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Σφέτσος, ο οποίος τόνισε ότι «ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να έρθει να δει τον διοικητή ή τον διευθυντή, αυτό ίσχυε και ισχύει στο πλαίσιο των παραπόνων, που μπορεί να κάνει, πλην όμως από τον Αύγουστο στην Αθήνα δημιουργήθηκε η ημέρα Ακρόασης του Πολίτη προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ τον Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου θα μπορούσε ο πολίτης να φθάνει σε ανώτατο επίπεδο ιεραρχίας για κάποιο ζήτημα, που τον απασχολεί».
 
Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της καινοτόμου αυτής δράσης στην πρωτεύουσα, επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός είναι να ενδυναμωθεί ο ρόλος της Αστυνομίας στην κοινωνία και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών. «Θα προεδρεύει Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου θα μπορούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας (εφόσον έχει προκαθοριστεί ένα ραντεβού), να έρχονται στην τετραμελής επιτροπή και να εκθέτουν τα παράπονά τους, τους προβληματισμούς τους, τα θέματα, που τους απασχολούν, ή τα εύσημα κάποιες φορές προς το Σώμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής ΕΛΑΣ.
 
Οι πολίτες, που επιθυμούν να τύχουν ακρόασης μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους καθημερινά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα  [email protected], είτε  τηλεφωνικά κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00 στους αριθμούς 2610-277073 (Γραφείο Τύπου) και 2610-277835 (Υπασπιστήριο Αρχηγού). «Οι πολίτες θα πρέπει να λένε ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου και στη συνέχεια αστυνομικοί θα έρχονται σε επαφή μαζί τους για οριστεί η ακριβής ώρα του ραντεβού και θα έρχονται μπροστά στην επιτροπή για να εκθέσουν το θέμα τους. Η επιτροπή ή επιτόπου θα δίνει λύση ή θα κάνει καταγραφή του αιτήματος και θα τους ενημερώνει σε άμεσο χρόνο για το τι ενέργειες πρέπει να κάνει και το πως θα λυθεί το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Σφέτσος.
 
Οι ακροάσεις θα διεξάγονται στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα (Ερμού 95, 4ος Όροφος) την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14:00 έως 22:00. «Η επιτροπή γίνεται αν κάπου υπάρχει κωλυσιεργία, ή αν το θέμα αυτό υπερβαίνει το αστυνομικό τμήμα ή έχει απευθυνθεί ο πολίτης και δεν έχει δει αποτέλεσμα ή υπάρχει συγχρονισμός και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, γιατί πολλές φορές τα θέματα της αστυνομίας άπτονται και με την πολεοδομία και με το υγειονομικό μαζί. Έχουν καθοριστεί μέλη, που θα έχουν πλήρη γνώση και του αντικειμένου (τάξης, τροχαίας), δηλαδή οι αστυνομικοί θα έχουν πολυεπίπεδη γνώση» επισήμανε. 
 
 Ήδη καταγράφηκε το πρώτο αίτημα από πολίτη του Αιγίου, που επιθυμεί να συναντηθεί με την επιτροπή στις 25/10, με τον κ. Σφέτσο να υπογραμμίζει ότι «μόνο εφόσον ο πολίτης επιθυμεί μπορεί να μας πει το θέμα, διότι αυτό μπορεί να άπτεται προσωπικών δεδομένων και να είναι κάτι προσωπικό του και να επιθυμεί να το θέσει απευθείας στην επιτροπή. Αν πάλι θέλει να μας πει για να είναι προετοιμασμένα τα μέλη, αυτό είναι καλοπροαίρετο». 
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου