Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 05 Οκτ 2011

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Με αφορμή την προ ημερών απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας για την αναγκαιότητα λειτουργίας "Οίκου Ανοχής" εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου - κατόπιν πρότασης του κ. Δημάρχου - και τις δημόσιες αντιδράσεις - θετικές, κυρίως δε αρνητικές - τόσο από φορείς του Οικισμού "Πανοράματος" της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Συμπολιτείας, όσο και από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ Αμβρόσιο, με παράλληλη απάντηση του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου υπέρ της πρωτοβουλίας του, από την Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή" εξεδόθη ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Επικεφαλής της Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχωρά σε διευκρινήσεις για τις θετικές ψήφους που παρείχε ως Ελάσσων Αντιπολίτευση, ενώ παίρνει ξεκάθαρα θέση σε όσα επακολούθησαν της επίμαχης απόφασης. Συγκεκριμένα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει:

 

α) Κατ΄αρχήν είναι αναγκαίο να αποσαφηνιστεί πως η απόφαση που ελήφθη - κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και με τις δικές μας θετικές ψήφους - δεν αφορούσε στη λειτουργία "Οίκου Ανοχής" σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Αιγιάλειας, οπότε η οποιαδήποτε τοπικιστική κοινωνική αντίδραση (π.χ του Οικισμού "Πανοράματος") είναι εκτός τόπου και χρόνου, την θεωρούμε δε προϊόν παραπληροφόρησης. Ουδέποτε κληθήκαμε ν' αποφασίσουμε για κάτι τέτοιο και σ' αυτήν την περίπτωση ουδείς θα πρέπει να θεωρεί δεδομένες τις θετικές μας ψήφους! Λυπούμαστε δε, που ο Δήμος άφησε αναπάντητα δημοσιεύματα και κακές κριτικές επ' αυτού, που είχαν σαν βάση μια ανύπαρκτη απόφαση του Δ.Σ επί συγκεκριμένης τοποθεσίας, μη προστατεύοντας ως όφειλε το σώμα! Αν αυτό συνέβη σκόπιμα για να προκαταλάβει κάτι μελλοντικό, θα φανεί.

 

β) Οι σοβαρές ενστάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας εκ μέρους του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Αμβροσίου - σημειωτέον κατόπιν της αποφάσεως του Δ.Σ - δεν συνυπολογίστηκαν πράγματι στη διαμόρφωση της δικής μας στάσης, γιατί από τη μία δεν μας ήσαν ουδέποτε γνωστές κι από την άλλη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας - όπου εδρεύουν Ιερές Μητροπόλεις και Δεσπότες - λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια "Οίκοι Ανοχής"!

 

γ) Στη δημόσια αντιπαράθεση Δημάρχου - Μητροπολίτη επί του θέματος, ειλικρινά μας δόθηκε η εντύπωση ότι ο κ. Δήμαρχος ενοχλήθηκε από την διαδικτυακή παρέμβαση του Δεσπότη. Μήπως ο κ. Θεοδωρακόπουλος νιώθει πως έχει..."το αλάθητο του Πάπα" και κατά συνέπεια δεν δέχεται παραινέσεις;

 

Μη θεωρώντας τους εαυτούς μας "αμαρτωλούς και δακτυλοδεικτούμενους" για την παροχή της θετικής μας ψήφου στο ενδεχόμενο λειτουργίας ενός "Οίκου Ανοχής" στην Αιγιάλεια (κι όχι τριών όπως ανακριβώς γράφεται και λέγεται), υπενθυμίζουμε πως είμαστε απλώς αιρετά μέλη μιας κοινωνίας με αλληλοσυγκρουόμενες πολλές φορές ανάγκες, εκφάνσεις, αγκυλώσεις και ηθικά διλήμματα.

Επιθυμώντας λοιπόν από καρδιάς να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ όψιν και τις απόψεις του Ιεράρχη της Τοπικής μας Εκκλησίας, αναμένοντας επιπλέον από το Δήμο αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία "Οίκου Ανοχής" στην Αιγιάλεια, αποσαφηνίζουμε πως ως Δημοτική Παράταξη θα επανεξετάσουμε τη στάση μας, μέσα από διαβούλευση, η οποία και θα εκφραστεί θεσμικά, όταν και όπου πρέπει".

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου