Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 05 Οκτ 2011

 

ΣΕ ΚΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΜΕΝΙΚΟ Ο ΔΗΜ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "Χ.Υ.Τ.Α ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ"!

 

Σε διπλή πρόσκληση των Τοπικών Κοινοταρχών Νέου Ερινεού, Καμαρών, Σαλμενίκου, Ζήριας, Νεραντζιών, Μάγειρα, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Αρραβωνίτσας, Δοκανείκων, Δαμακινίου και Μυρόβρυσης, για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και συλλογική αντίδραση ενάντια στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α στη θέση "Παπανικολού" της Συμπολιτείας, ανταποκρίθηκε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ύστερα και από τις πρωτοβουλίες της δημοτικής παράταξης να φέρει το θέμα εκ νέου προς διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πιέσει τη δημοτική αρχή ν' αλλάξει ρότα και να μην επιτρέψει την υλοποίηση ενός μεγάλου περιβαλλοντικού έργου, που έχει "βρώμικο" παρελθόν, ο δε "μυστικοπαθής" τρόπος που το θέμα προχώρησε προκαλεί δικαιολογημένα κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο Αρχηγός της Παράταξης "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" αρχικά παρέστη και μίλησε ανοιχτά σε συγκέντρωση φορέων και κατοίκων στις Καμάρες κι εν συνεχεία σε μαζική εκδήλωση στο Σαλμενίκο, αποσαφηνίζοντας πως η "άποψή του ήταν και παραμένει αρνητική για το έργο, αφού είναι κοινό μυστικό ότι - προ ετών - η επιλογή της "Παπανικολού" ως τοποθεσία κατασκευής του έγινε κάτω από στημένες καταστάσεις με πολιτικά κίνητρα κι ενώ άλλες περιοχές ήσαν καταλληλότερες για την λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων".

Υπενθύμισε πως από τον περασμένο Ιούνιο είχε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή πως "οι χειρισμοί τους επί του θέματος θα οδηγούσε τα πράγματα σε μια νέα "Κερατέα", αφού όχι μόνο δεν συζήτησαν εξαντλητικά το ζήτημα με τις τοπικές κοινωνίες που θίγονται, αλλά προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για την μη δημιουργία του Χ.Υ.Τ.Α και μετεκλογικά δεν έγιναν σεβαστές ούτε καν οι προσφυγές κατοίκων στη δικαιοσύνη (ΣτΕ) που εκκρεμούν αλλά και του τέως Δήμου Ερινεού στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υπογράμμισε πως "ο ίδιος δεν θα δεχθεί να κάνει εκπτώσεις στη αντίδρασή του, υιοθετώντας μικροπολιτικά παιχνίδια του παρελθόντος, που ξεκινούν με την "κάλπικη" επιλογή της "Παπανικολού" και την ενυπόγραφη αποδοχή του έργου το 2002 από τους τότε Δημάρχους Ερινεού και Συμπολιτείας κ.κ. Κληρονόμο και Καλογερόπουλο, ασχέτως εάν σήμερα "τα γυρίζουν" χαμηλοφώνως"!

Στις τοποθετήσεις του ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης συμφώνησε για την ανάγκη συζήτησης του θέματος και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όχι να κλείσει το έργο με μια "συγνώμη" του Δημάρχου, ζητώντας επίμονα κάθε ένας δημοτικός σύμβουλος να πάρει θέση και να ψηφίσει εκ νέου υπέρ ή κατά του έργου. "Τι φοβάται η δημοτική αρχή και δεν δέχεται το αίτημά μας για συζήτηση; Προφανώς φοβάται ότι θα έχει διαρροές από μέλη της! Ιδού η Ρόδος..." κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλόπουλος. Επανέλαβε επίσης ότι επιστρέφει στον Δήμαρχο τον ισχυρισμό του ότι "αυτός υποκινεί τον Ερινεό", υπενθυμίζοντάς του ότι ούτε ένας από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που αντιδρούν δεν έχει εκλεγεί με την δική του παράταξη αλλά αντιθέτως με τις παρατάξεις του ιδίου του Δημάρχου και της μείζονος αντιπολίτευσης!

Τέλος, τάχθηκε "υπέρ της κατασκευής του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων με εγκεκριμένο κονδύλι 60 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, ή την αναζήτηση άλλης μακροπρόθεσμης λύσης από το δήμο - όπως των Αμερικανών - επαναλαμβάνοντας πως αυτό είναι μονόδρομος και καμιά συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται για τους Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού και Αιγείρας, αφού η μεν πρώτη περίπτωση είναι αυταπόδεικτα επιστημονικά καταστροφική για το περιβάλλον, η δε άλλη προς χρήση μόνο από τους Δήμους της Ανατολικής Αιγιάλειας".

Να σημειωθεί ότι και στις δύο συγκεντρώσεις, μαζί με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, παρέστησαν και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια - Νέα Εποχή" κ.κ. Βασίλης Σταθακάρος, Ανδρέας Νιγιάννης και Βαγγέλης Παρασκευόπουλος.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου