Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 23 Σεπ 2011
Το επταμηνίτικο έργο του Δημάρχου Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

10 Αυγούστου 2011 19:11

 

Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ

 

Μετά από παρέλευση 7 μηνών της δημοτικής αρχής ήρθε η ώρα να κάνουμε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση. Ο δήμος Αιγιάλειας ξεκίνησε θα μπορούσα να πω με τον Καλλικράτη ένα «θανατηφόρο» δρόμο, σαν αυτούς που δεν έχει ξαναπεράσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα. Συναντήσαμε σκουπίδια και χρέη. Χρέη της τάξεως των 12.000.000 ευρώ αρχικά και δεν ξέρω που θα φτάσει διότι μας έρχονται ι δικαστικές αποφάσεις συνεχώς των 50.000 , 70.000, 100.000 ευρώ από οφειλές μέχρι και της εποχής του Μέγαρη, από το ΧΑΔΑ που είχε γίνει στο κτήμα Τσινούκα ύψους 750000ευρώ επειδή αποχαρακτήρισε το Δασαρχείο την περιοχή που αγόρασε.

Ξεκινήσαμε μέσα σε ένα κλίμα όπου σε κάθε χώρο, οι άνθρωποι της περιφέρειας δεν είναι της ίδιας κουλτούρας, ούτε της ίδιας παράδοσης, ούτε του ίδιου γεωγραφικού χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Μια νοοτροπία που δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και σήμερα, διότι θα δείτε και στις τις ανακοινώσεις που κάνουν, βλέπουν το Αίγιο σαν κέντρο που λειτουργεί ως «μπαμπούλας Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να συμβιώνουμε, να δέχεται ο ένας τον άλλο και να μην αισθάνεται ο ένας προνομιούχος και ο άλλος όχι.

 

Η συνένωση των υπηρεσιών των Δήμων

Αυτή η συνένωση ήταν επώδυνη γιατί δημιούργησε οικογενειακά προβλήματα σε υπαλλήλους που θα πρέπει να μεταφερθούν, καθ’ ότι, όλοι ήταν και παραμένουν διαφορετικής νοοτροπίας. Η κάθε δημοτική ενότητα θέλει να διατηρήσει τους υπαλλήλους του, και θεωρούν ότι η μεταφορά των υπαλλήλων τους αποδυναμώνει διοικητικά.

Αυτό που μας ταλαιπώρησε ήταν η συνένωση των νομικών προσώπων που δεν τέλειωσε στο πρώτο δίμηνο και έφτασε στο τρίμηνο, έπρεπε μέσα από έναν αγώνα δρόμου να εξερευνήσουμε με ποια καταστατικά είχαν δημιουργηθεί, ποια ήταν τα τελευταία διοικητικά τους συμβούλια, τι χρήματα όφειλαν σε τρίτους. Λογιστικά δεν ήταν κανένας μα κανένας εντάξει. Σήμερα ακόμα, μετά από επτά μήνες, υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται Υ.Σ.Τσιβλού, και για το οποίο δεν έχουμε στοιχεία. Σε κάθε ενέργεια που κάνουμε, γίνονται προσφυγές και ενστάσεις , με σκοπό να αποφύγουν να απαντήσουν και να ενωθούν με το Δήμο Αιγιάλειας. Δεν ξέρω γιατί κάνουν τόσο μεγάλη προσπάθεια να παραμένουν εκτός του δήμου Αιγίου, προφανώς γιατί υπάρχουν οικονομικά δεδομένα εκεί, διότι το έργο αυτό αποδίδει περί τα 700.000Ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο και νομίζουν ότι θα τα κρατήσουν να τα διαχειριστούν οι ίδιοι, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν και δεν θα τους αφήσω να γίνει.

Οι υπάλληλοι της έδρας του Δήμου μες κάποιους υπαλλήλους που ήρθαν από την περιφέρεια, φορτώθηκαν με διπλή εργασία και έτσι άρχισαν οι αντιδράσεις τους λόγω της κούρασης. Έτσι άρχισε ο αγώνας της ενοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων των έξι Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε), πλην ‘όμως λόγω τω διαφορετικών συστημάτων σε κάθε Δ.Ε δεν είναι δυνατή ακόμα μέχρι σήμερα η ενοποίησή τους.

Άλλαξε ο τεχνικός εξοπλισμός των υπηρεσιών για πιο ασφαλή λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων. Δημιουργήθηκαν υπηρεσίες αποθήκης τμήματος εισόδων. Φτιάξαμε το νέο Οργανισμό του Δήμου όπου προβλέπει πόσοι και ποιοι θα εργάζονται σε κάθε τμήμα καθώς και ο καθορισμός των Διευθυντών.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στη διαχείριση των πρώην δήμων. Υπήρξαν δήμοι που δεν έκανα σωστή διαχείριση. Δεν εισέπρατταν. Δεν είχαν καταλόγους από ποιους εισπράττουν και δεν μπορούν να δώσουν καταλόγους ποιοι οφείλουν.

Ο «Καλλικράτης» δυστυχώς, εγκληματικά φερόμενος στην πρωτοβάθμια Τ.Α., δεν μας έστειλε υπαλλήλους. Δεν μπορεί να καταργείται η ΤΥΔΚ και οι υπάλληλοι να παραμένουν στην Πάτρα. Υπηρεσία της πολεοδομίας που ανήκε στη Νομαρχία είχε 180 μηχανικούς οι οποίοι παρέμειναν όλοι στην Πάτρα, ενώ στην πολεοδομία Αιγιαλείας και Καλαβρύτων παραμένουν μόνο τέσσερις υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους δυο δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων που καλύπτουν το μισό νομό Αχαΐας. Έτσι τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται και αρχίζει η δυσλειτουργία της υπηρεσίας.

Στο δήμο ήρθε η Πρόνοια με την απασχόληση ενός υπαλλήλου, ήρθε η υπηρεσία με τις υγειονομικού ενδιαφέροντος άδειες, ήρθε η υπηρεσία ελέγχου ανελκυστήρων, ήρθε η Διεύθυνση Γεωργίας, και την παιδεία χωρίς καμία υπαλληλική επάνδρωση. Είναι αξεπέραστη αυτή η κατάσταση και κάνουμε αγώνα με τους υπαλλήλους μας να λύσουμε όλα τα θέματα του κράτους.

Από τους δέκα επαρχιακούς δρόμους που ήταν στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας πρέπει να επισκευάζονται από την Περιφέρεια. Δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας. Έλαβα εξώδικο από τους κατοίκους της Ζαρούχλας γιατί έχει τρύπες ο δρόμος. Θα τους απαντήσω ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου.

 

Απορρίμματα

Ξεκινήσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων, έναν αγώνα δρόμου, όπου στο πρώτο εξάμηνο η μεταφορά στοίχισε 1 εκατομ. Ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους το κόστος της μεταφοράς θα ανεβάσει το κόστος μεταφοράς στα 2,4εκατομ Ευρώ.

Για τη λύση των απορριμμάτων στραφήκαμε στις μοντέρνες τεχνολογίες. Ήρθαν πάρα πολλοί και μας πρότειναν διάφορους τρόπους. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις. Καταλήξαμε στην πλέον ανώδυνη λύση για το Δήμο. Διαπίστωσα ότι το κράτος δεν θέλει τις νέες τεχνολογίες και ούτε δίνονται εξηγήσεις γι' αυτό. Το κράτος έχει κολλήσει στο ΧΥΤΑ του Φλόκα. Σε ένα ΧΥΤΑ που έχει αρχίσει από το 2003 και ακόμη δεν έχουν γίνει τα τεύχη δημοπράτησης. Ο επίτροπος στο πρώτο τετράμηνο μου απέρριψε τη χρηματοδότηση της μεταφοράς απορριμμάτων λόγω ότι υπάρχει ΦΟΔΣΑ(Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) από τους π. Δήμους Αιγίου Συμπολιτείας Ερινεπού, Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων με διοίκηση από το πρών Δημάρχο Αιγίου (Καραφωτιά) Κλαβρύτων (Λαζουρά), Συμπολιτείας (Καλογερόπουλος) και άλλα μέλη χωρίς να έχουν αντικατασταθεί ακόμα από τους νέους αιρετούς. Υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός που το κράτος δεν θέλει να επαναφέρει. Στο ΦΟΔΣΑ της 3ης Δ.Ε είμαι εγώ και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Όλες οι Διαχειριστικές Ενότητες(ΔΕ), είχαν τον δικό τους ΧΥΤΑ πλην της 3ης Δ.Ε. Ο ΧΥΤΑ της ανατολικής Αιγιάλειας καταργήθηκε γιατί οι τρεις Δ.Ε. Ακράτας. Αιγείρας, Διακοπτού, καταργήθηκαν και ενώθηκαν στο Δήμο Αιγιάλειας. Δεν αποκτήσαμε το ΧΥΤΑ «Παπανικολού», γιατί σε κάποια στιγμή πήραν τα λεφτά του ΧΥΤΑ «Παπανικολού με το σκεπτικό και την επιθυμία του κράτους να γίνει ένας ΧΥΤΑ στην Αιγείρα, αφού όταν κάηκε ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας έδωσαν τα χρήματα εκεί. Επί πλέον διότι ο χώρος στην «Παπανικολού» δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή.

Έφτασα στο σημείο να λέω στην κυβέρνηση: δώστε μου ένα ΧΥΤΑ, αφού σο Υπουργείο μου είπαν ότι δεν ξέρουν αν θα εγκρίνουν τη χωροθέτηση και την άδεια για την τεχνολογία που επιλέξαμε με την αμερικάνικη εταιρεία.

Εάν δεν εγκριθεί αυτή η τεχνολογία, επειδή βλέπω ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός θα ξεκινήσει πιθανόν το χειμώνα, θα απευθυνθούμε σε άλλη εταιρεία με καθαρισμό και κομποστοποίηση. Μια λύση που δεν είναι και η καλύτερη διότι εκεί που εφαρμόστηκε, όπως μου είπε ο δήμαρχος Ζακύνθου , τα υγρά στραγγίσματα και η μυρουδιά των σκουπιδιών ήταν ανυπόφορα και αναγκάστηκε να τους διώξει.

Μέσα σε όλη αυτή τη «φασαρία», έχουμε και την Ανατολική Αιγιάλεια που ανά πάσα στιγμή νομίζει ότι εμείς θα πάμε και θα τους πάρουμε το «χρυσόμαλλο δέρας» με το να πάμε κάποια σκουπίδια. κάτι που δεν κάναμε ποτέ και ούτε τα πήγαμε.

Αλλά με το φόβο ότι μπορεί να τα πάμε έχουν φτιάξει ομάδες στρατού και περιφρούρησης για να μας απειλήσουν αν θα τα πάμε. Δεν θα τα πάμε εκεί για το λόγο ότι θα γεμίσει και ο ΧΥΤΑ Αιγείρας και μετά θα πρέπει να τους πάρω όλους στον «ώμο» και να μεταφέρω όλα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας. Κάποιες σακούλες της εταιρείας «ΤΙΤΑΝ» πήγαν στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας και έγινε ο «χαμός».

Εάν η Περιφέρεια και ο Επίτροπος δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των σκουπιδιών, είμαστε αναγκασμένοι να τα «φάμε». Εάν φτάσουμε στο απροχώρητο να μην μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, τότε αφού κουβεντιάσω με τους φορείς και τις Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας, Ακράτας και του Διακοπτού για να βρούμε μια κοινή λύση αφού είμαστε πολίτες του ίδιου Δήμου. Και όπως εμείς δεχόμαστε τα ατελείωτα λύματα της περιοχής αυτής, θα πρέπει και αυτοί να υποχωρήσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να λυθεί το θέμα. Τότε θα το κουβεντιάσω και θα το πω ξεκάθαρα χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου.

 

Τα μεγάλα έργα

Κάποια εφημερίδα έγραψε ότι τα βρήκα όλα έτοιμα. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. Μια ανακοίνωση έχε κάνει ο Δ. Καλογερόπουλος το καλοκαίρι πριν κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς να έχει ο Καλογερόπουλος καμία σχέση με το έργο του λιμανιού Αιγίου αφού είχε κάποια πληροφόρηση από την περιφέρεια για την ένταξη του έργου. Δεν με ενδιαφέρει καν το πολιτικό κόστος.

 

Λιμάνι

Αγώνας για ένταξη του έργου πριν αναλάβουμε τη δημαρχία. Συνεχείς αγώνες για την προετοιμασία έναρξης εργασιών αφού το έργο είναι πλέον γεγονός με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

 

Αποχετευτικός Κεντρικός Συλλεκτήριος Αγωγός

Αγώνας δρόμου και εδώ πριν την 31η Δεκεμβρίου του 2011 για να ενταχθεί το έργο, χωρίς καταβολή ΦΠΑ εκ μέρους των δημοτών, αφού η ΔΕΥΑ μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 με τη νέα δημοτική αρχή θα δημιουργούσε προβλήματα με το ΦΠΑ ενός έργου 80 εκατομ Ευρώ.

Το έργο δημοπρατείται στις 22 Αυγούστου με απόφαση του Υπουργείου στις 30 Ιουνίου, διότι από την 1η Ιουλίου το έργο θα μεταφέρονταν στην Περιφέρεια και κινδύνευε με άλλα έργα να παραμείνουν πέραν του εξαμήνου προς ενημέρωση των εκεί υπηρεσιών.

 

Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης

Άλλο ένα μεγάλο έργο δημοπρατείται στις 29 Αυγούστου, μετά από ένα μεγάλο αγώνα με τον μελετητή εργολάβο Σπ. Φράγκου. Μέσα σ' αυτή τη μελέτη θα ενταχθούν τα δημοτικά διαμερίσματα από τα οποία θα περάσει ο Κεντρικός Συλλεκτήριος Αγωγός. Στη μελέτη αυτή ύψους 24,7 εκατομ Ευρώ, έχουν ενταχθεί από τις 21 Απριλίου 2011, Αιγείρα, Κράθιο, Παραλία Συλιβαινιωτίκων, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Λόγγος Ερινεός Καμάρες. Επί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ενταχθούν και τα δημοτικά διαμερίσματα: Τέμενη Βαλημήτικα, Διγελιώτικα, τα παραλιακά του Διακοπτού, Παραλία Πλατάνου, Πλάτανος, Πορροβίτσα, Συλίβαινα και Ακράτα.

Η μελέτη πρέπει να είναι έτοιμη πριν το 2012 γιατί θα αλλάξει το καθεστώς και η νομοθεσία. Δεν ανήκουν αυτά τα έργα στα όνειρα, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το έργο πιθανόν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής.

 

Αναβάθμιση Επέκταση Βιολογικού Καθαρισμού

Εντάχθηκε το έργο τον Απρίλιο του 2011 με 14 εκατομ ευρώ και ήδη δημοπρατήθηκε. Εμφανίστηκαν έξι μεγάλες εταιρείας και ακολουθεί η επίπονη επεξεργασία ελέγχου των προσφορών διότι το έργο είναι μελέτη-κατασκευή.

 

Μαρίνες

Πολύ σύντομα θα βρεθεί ο τρόπος να ετοιμαστεί η δημοπράτηση για τις δυο μαρίνες του Αιγίου.

 

Σύνδεση του Λιμανιού Αιγίου με τη ΝΕΟ

Σήμερα δημοπρατούνται τα τεύχη δημοπράτησης. Η περιφέρεια αποφάσισε να υλοποιήσει το έργο αυτό που είναι της τάξεως των 10 εκατομ Ευρώ.

 

Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός Αιγίου

Τον ξεθάψαμε από το υπουργείο που ήταν καταχωνιασμένος και τον προχωράμε.

 

ΣΧΟΟΑΠ Αιγείρας

Η δημοτική αρχή κάλεσε την μελετήτρια του έργου και της κατέβαλε ποσό 30.000ευρώ για επικαιροποίηση και νέες γεωλογικέ μετρήσεις ώστε να ολοκληρωθεί και η Β’Φάση του έργου.

 

ΣΧΟΟΑΠ Ακράτας

Επικαιροποιείται και ολοκληρώνετε η μελέτη της πρώτης φάσης ΣΧΟΟΑΠ Ακράτας που πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2011για να εταχθούν, διότι μετά την 1η -1ου -2012 θα υπάρχει μόνο ΣΧΟΟΑΠ για το σύνολο του Δήμου Αιγιάλειας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

 

ΣΧΟΟΑΠ Συμπολιτείας

Γίνονται προσπάθειας να επικαιροποπιηθεί μια μελέτη και να ολοκληρωθεί ένα ΣΧΟΟΑΠ μέχρι το τέλος του 2011.

 

ΣΧΟΟΑΠ Αιγίου

Είναι δύσκολο διότι δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα παρά μόνο η επανεκίνηση και επικαιροποίηση για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

 

Φράγμα Σελινούντα

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά. Μια παλαιά μελέτη ανασύρθηκε από το χρονοντούλαπο και την επικαιροποιούμε μέσω του μελετητικού γραφείου του Σπ. Φράγκου. Τα 400εκατομ κυβ. μέτρα νερού που πέφτουν ετησίως στη θάλασσα, μπορούν να υδροδοτήσουν την Αιγιάλεια από τις Καμάρες μέχρι την Ακράτα και επιπλέον μπορεί να μας δώσει ένα πολύ μεγάλο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

 

Φοίνικας -Μεγανίτης

Υπάρχει μια υδρολογική μελέτη της τάξεως των 10εκατομ. ευρώ, που θα την εντάξουμε στο ΕΣΠΑ τώρα.

 

Μελέτη Πλατάνου

Είναι σε εξέλιξη η μελέτη άρδευσης του Πλατάνου της τάξεως του 1,1εκατομ Ευρώ καθώς.

 

Πυρόπληκτα Διακοπτού

Επειδή ο π. Δήμος Διακοπτού δεν είναι ενταγμένος στη ΔΕΥΑ, ξεκινάμε τις δημοπρατήσεις της τάξεως του 1,8εκατομ Ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις, εφαρμογή στάγδην άρδευσης της Δ.Ε. Διακοπτού , την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων σε όλο τον ορεινό όγκο του Διακοπτού.

 

Μελέτη αναβάθμισης Παραλίας και παραλιακού δρόμου Αιγίου και αναβάθμιση της οδού Μητροπόλεως με αύξηση των πεζοδρομίων, που αναλαμβάνει η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Ζητήσαμε από την Περιφέρεια να μας παραχωρηθεί το παλιό εργοστάσιο της ΠΕΣ και να χρηματοδοτηθεί η ανάπλασή του.

Ο Ι.Ν. των Εισοδίων ανήκει στις προτεραιότητές μας. Καταγγείλουμε τον προηγούμενο μελετητή και τον κάνουμε έκπτωτο για να προχωρήσουμε σε νέα μελέτη που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Εξασφαλίστηκαν 400.000Ευρώ για το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αίγειρας, και 350.000Ευρώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Τραπεζάς.

Για τη διάβρωση των ακτών ιδιαίτερα της Αιγείρας του Πλατάνου και των Βαλιμητίκων, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα διότι τα χρήματα είναι πολλά για ένα τέτοιο έργο.

 

Η κατολίσθηση του Πλατάνου

Εγώ ήμουν της «άλλης γραμμής» περί μη δημοσιοποίησης της κατολίσθησης του Πλατάνου. Είχα προτείνει ένας να κάνει μια αγωγή την οποία να την υποστηρίξουμε όλοι, για να κερδηθεί το δικαστήριο και να υπάρξει δεδικασμένο. Η αντιπολίτευση επέλεξε τον αντίθετο δρόμο, για να δημιουργήσει «θόρυβο» ότι εγκαταλείψαμε τον Πλάτανο για να «γκρεμιστεί». Δυστυχώς υπηρεσίες και Υπουργεία απαντούν ότι ο Πλάτανος ανήκε στις περιοχές με φυσικά φαινόμενα κατολισθήσεων.

 

Διακοπτό

Αγορά χώρου αξίας 25.000Ευρώ για νεκροταφείο του Διακοπτού, αγορά άλλου χώρου για επέκταση του νεκροταφείου Ζαχλωριτίκων. Δυο νέες γεωτρήσεις στο Διακοπτό και στα Ζαχλωρίτικα, αγορά γεώτρησης στον Ελαιώνα, τριετής μίσθωση ιδιωτικής γεώτρησης για την εξυπηρέτηση της Τράπεζας. Δημοπρατήθηκε η χάραξη της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, χωρίς να αλλάξει ο σταθμός του Οδοντωτού στο Διακοπτό ενώ προχωρούν τα δικαστήρια εξπρές για τον καθορισμό των τιμών απαλλοτριώσεων.

 

 

Συμπολιτεία

Στη Συμπολιτεία στο πρώτο τετράμηνο παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα με 164 βλάβες σε ένα δίκτυο ύδρευσης σαθρό και καταστροφικό για το δήμο Αιγίου. Πληρώσαμε 50.000 ευρώ οφειλόμενα για την μελέτη πεζοδρόμησης του κεντρικού δρόμου. Προχωράμε στο ΣΧΟΟΑΠ όλης της Δ.Ε. Συμπολιτείας.

 

Οικονομικά του Δήμου Αιγιάλειας.

Αναθέσαμε στη ΔΕΥΑ να κάνει έλεγχο στα ρολόγια νερού στο Διακοπτό, για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έκλεβαν. Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος στην Ακράτα και στη Συμπολιτεία, μήπως περιμαζέψουμε το «χάος» για να μπούμε σε κάποια τάξη.

Είχαμε πολλά χρέη και υποβάλαμε τρεις μηνύσεις σε κάποιους για έκνομες ενέργειες, για να διαπιστωθεί αν πράγματι ή όχι υπάρχουν ποινικά αδικήματα κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. για παράδειγμα θα ελεγχθεί η νομιμότητα του πλειστηριασμού του «Ατλάντικ», τα τιμολόγια βυτίων την τελευταία χρονιά, και κάποια Δημοτική επιχείρηση.

 

Πολιτισμός

Βρήκαμε πολλά χρέη από εκδηλώσεις της τάξεως των 500.000Ευρώ από τον π. Δήμο Αιγίου και δεν ξέρω πόσα έχουν οι άλλοι π. Δήμοι. Τελικά κατορθώσαμε να διοργανώσουμε Καρναβάλι διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, καθώς και πολιτιστικό καλοκαίρι μόνο με 56.000 Ευρώ. Βρήκαμε σπόνσορες και διοργανώσαμε εκδήλωση για το ΕΚΑΜΕ.

 

Παιδεία

Πληρώσαμε 156.000Ευρώ για τα χρέη των σχολικών επιτροπών. Με τη βοήθεια του τοπικού βουλευτή και της δημοτικής αρχής, επιτύχαμε να μη γίνει η συγχώνευση του Λυκείου Αιγείρας με την Ακράτα.

Καταγράψαμε όλα τα σχολεία. Ενώ η μεταφορά των μαθητών μετατίθεται στην αρμοδιότητα του Δήμου από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

 

Υγεία

Κατορθώσαμε να διατηρήσουμε το Νοσοκομείο Αιγίου και να το αναβαθμίσουμε εντάσσοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

 

ΕΒΟ

Κάναμε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΒΟ για να διατηρηθεί το εργοστάσιο σύμφωνα με τις επιθυμίες των εργαζομένων για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.

 

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Μεταφέρθηκε το πρόγραμμα αυτό, στο δήμο μας από το Δήμο Καλαβρύτων, το Φεβρουάριο του 2011 ενώ έπρεπε να το αναλάβουμε από την 1η Ιανουαρίου, για να δούμε τι θα κάνουμε με τους εργαζόμενους.

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου