Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2011
Δυσβάστακτα χρέη και εκμετάλλευση από ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η Δημοτική Αρχή πιστή στην αδιέξοδη πολιτική που έχει ταλαιπωρήσει τον δημότη και καταληστεύσει το πενιχρό εισόδημα του και σε πλήρη σύμπνοια με τις άλλες πτέρυγες της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ,ψήφισε την σύναψη ενός ακόμα δανείου 5,5 εκ ευρώ.

Το δάνειο αυτό μαζί με τα άλλα που τρέχουν και σε συνδυασμό με τις περικοπές των ΚΑΠ της τάξης 3,3 δισ ευρώ απο το 2012-2015 θα δημιουργήσουν τεράστια οικονομική ασφυξία ,με θύμα και πάλι τον δημότη που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα.

Η διεκδίκηση πόρων μέσω της κρατικής χρηματοδότησης ,της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου ,της εκκλησιαστικής περιουσίας,της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας ,της επιστροφής των παρακρατηθέντων(7 δισ ευρώ) όπως πρότεινε η Λαίκή Συσπείρωση δεν αγγίζουν την δημοτική αρχή

και τους συμμάχους της στο δημ συμβούλιο,που επιμένει στον μονόδρομο του δανεισμού και της αποπληρωμής μέσω της βαριάς τοπικής φορολογίας.

Στο άλλο μεγάλο ζήτημα της διαχείρησης των απορριμμάτων η δημ.αρχή αφού εξ αρχής υπονόμευσε την προοπτική εργοστασίου της Αχαϊας και συνομιλούσε με την Αμερικάνικη Εταιρία "φάντασμα " που δήθεν θα έλυνε το θέμα με μηδενικό κόστος ,επανέρχεται μετά το ναυάγιο του

εργοστασίου Φλόκα και αναζητεί λύσεις απο τις ιδιωτικές και πάλι εταιρίες .

Οι εταιρίες αυτές περιμένουν να εκμεταλευτουν στο έπακρο την ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτού του ζωτικού προβλήματος,με αμφισβητούμενες εως επιβλαβείς μεθόδους όπως πχ καύση ,ενω η κάλυψη του κόστους απο την παραγωγή βιοντίζελ όπως επαγγέλεται η Αμερικάνικη Εταιρία μόνο για

ανέκδοτο θα ταίριαζε,όπως προκύπτει απο επιστημονικές αναφορές που ανατρέπουν μια τέτοια θέση.

Για να δώσει και επιστημονική υπόσταση στην εμμονή της στους ιδιώτες ,η δημοτική αρχή κάλεσε κάποιους επιστήμονες με άγνωστες διαδικασίες ,οι οποίοι σε ρόλο πλασιέ των ιδιωτικών εταιριών παρουσίασαν την επιλογή αυτή σαν μονόδρομο.

Αντίθετα αγνόησε την πρόσφατη μελέτη των 4 καθηγητών του Πολυτεχνείου Πατρών για λογαριασμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδας ,που παρουσίασε η Λαίκή Συσπείρωση στο Δημ Συμβούλιο και αφορούσε την

υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την διαχείρηση των απορριμμάτων σε όλο το νομό.

Ειδικά για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας που μας ενδιαφέρει περισσότερο η διαπίστωση απο την αυτοψία έδειξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σχεδόν σαν σκουπιδότοπος και όχι σαν ΧΥΤΑ.

Οι προτάσεις των επιστημόνων για την διόρθωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης δεν απασχόλησαν καθόλου την Δημ.Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει για την διαχείρηση των απορριμμάτων την μόνη συμφέρουσα για τον δημότη και το περιβάλλον λύση που δεν είναι άλλη απο τον κεντρικό σχεδιασμό,με κρατική χρηματοδότηση ,χωρίς καμμία επιβάρυνση του δημότη και αυτή η θέση είναι αποδεκτή απο την πλειοψηφία των δημοτών .

Οι δημότες όπως φάνηκε και απο την δυναμική παρουσία τους κατά του ΧΥΤΑ Παπανικολού μπορούν να βάλλουν φραγμούς στα σχέδια παράδοσης της διαχείρησης των απορριμμάτων στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου