Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 02 Οκτ 2011

 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

 

Με αφορμή το έγγραφο αίτημα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Σαλμενίκου, Μυρόβρυσης, Νέου Ερινεού, Ζήριας, Λόγγου, Καμαρών, Δοκανείκων, Δαμακινίου,Μάγειρα, Σελιανιτίκων, Αρραβωνίτσας και Νερατζιών, προς τον Δήμαρχο Αιγιάλειας και τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην τοποθεσία "Παπανικολού" - μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας κι Ερινεού - και ν' αποτραπεί η υλοποίησή του, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

 

" H Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούμαι, τόσο πριν τις εκλογές όσο και μετά απ' αυτές, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια στο φλέγον θέμα του μελλοντικού Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού. Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού έργου στην επιλεγμένη περιοχή, αφού η πρόκρισή της είναι αποτέλεσμα "στημένης" διαδικασίας ειδικών, στο πλαίσιο "υπόγειου πολιτικού παιχνιδιού", που δυστυχώς συμμετείχαν και σημερινοί - τάχα αντιδρώντες - αιρετοί και μη δημοτικοί παράγοντες της περιοχής. Οι επίσημες εκθέσεις Πανεπιστημίων της χώρας (Δημοκρίτειο Θράκης-Πατρών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) καταδεικνύουν την ακαταλληλότητα της θέσης και τον ύψιστο κίνδυνο βλάβης στον υδροφόρα ορίζοντα της εκεί εδαφικής περιφέρειας.

Αν κάποιοι δελεάστηκαν από το ύψος των οικονομικών αποζημιώσεων στην απαλλοτρίωση της γης τους, σίγουρα αποτελούν την σιωπηρή μειοψηφία. Επιπλέον, αν οι τέως Δήμαρχοι Ερινεού και Συμπολιτείας κ.κ Λευτ. Κληρονόμος και Δημ. Καλογερόπουλος μετάνιωσαν για την καθοριστική υπογραφή τους το 2002 υπέρ της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α στην "Παπανικολού" και τώρα τα "γυρίζουν", γι' αυτούς ισχύει το..."στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"!

Σ 'αυτούς φαίνεται πως εσχάτως προστέθηκε και ο "πολέμιος" του έργου - προεκλογικά - νυν Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στ. Θεοδωρακόπουλος, που τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας του Χ.Υ.Τ.Α, θυμίζοντας το..."Δεν ήξερε; Δεν ρώταγε"!

Σήμερα οι Πρόεδροι των θιγομένων Τοπικών Κοινοτήτων, αντιδρούν και ζητούν έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε απρόσκοπτα στο πλευρό τους - ανεξαρτήτως των δημοτικών παρατάξεων με τις οποίες έχουν εκλεγεί όλοι τους - αφού αυτό που προέχει είναι η ουσία κι όχι η "μικροπολιτική"!

Η προτροπή τους εξάλλου, "να τηρήσουμε όλοι τις προεκλογικές μας υποσχέσεις" δεν αφορά την παράταξή μας, αφού τόσο προ μηνών οδηγήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ομόφωνη απόφαση κατά του Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού που δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν σεβάστηκε και δεν τήρησε, προ ημερών δε, ζητήσαμε να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα στο σώμα λαμβάνοντας την άρνηση "17" δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας!

Έστω και τώρα, χαιρετίζουμε γνήσια τις συντεταγμένες πρωτοβουλίες των Τοπικών Κοινοταρχών κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους για την μη υλοποίηση αυτού του εγκληματικού "οργανωμένου σκουπιδότοπου" που θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά τον τόπο και τότε καμιά δημαρχιακή "συγνώμη" ούτε κάποια αυτοδιοικητικά "παιχνιδάκια" τύπου "Καλογερόπουλου-Κληρονόμου" θα περισώσουν το δράμα που πάει να εκτυλιχθεί"!

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου