Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 16 Νοέ 2011

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ

ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010

 

Μετά την γραπτή δήλωση του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου εξ αφορμής της συμπλήρωσης ενός χρόνου (14/11) από τη νίκη του ιδίου και της Δημοτικής του Παράταξης στις επαναληπτικές εκλογές του 2010 και την μετέπειτα πορεία τς δημοτικής του αρχής στον νεοσύστατο Δήμο, εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, δίδεται στη δημοσιότητα απαντητική δήλωση του Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου.

 

"Η αισιοδοξία του κ.Δημάρχου, ότι βαδίζει στον δρόμο μιας επιτυχούς δημοτικής πορείας, αν μη τι άλλο, όσο κι αν έχει ως αφετηρία έναν δικό του προσωπικό τρόπο αντιμετώπισης των δημόσιων πραγμάτων, σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα των κοινών της περιοχής μας. Δεν θα κρύψουμε την πεποίθησή μας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική του ομάδα, προσπαθούν σοβαρά για να επιτύχουν και να ωφεληθεί ο τόπος, αλλά απέχουν πολύ από την ουσιαστική και πραγματική επιτυχία.

- Το θέμα των σκουπιδιών δεν αντιμετωπίστηκε ουδόλως, αντιθέτως ακολουθείται η ίδια "ακριβή" πολιτική προσωρινής διαχείρισης. Τα πλάνα που αρχικά είχε η δημοτική αρχή έπεσαν στο κενό.

- Στο θέμα των "Χ.Υ.Τ.Α" η δημοτική αρχή παραστράτισε.Στην "Παπανικολού" αναδιπλώθηκε ανεπίτρεπτα από αυτά που είπε προεκλογικά και στην "Αιγείρα" επίσης δεν αποκλείει πλέον τίποτα.

- Τα οικονομικά του δήμου - που πνίγεται στα χρέη - βρίσκονται ακόμα σε φάση διευθέτησης, με αβέβαιη εξέλιξη.

- Τα έργα έχουν βαλτώσει ή δεν σχεδιάζονται καν.

- Υπηρεσίες έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν με παράλληλη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής.

- Οι υποδομές (Γραμμή τρένου, Π.Α.Θ.Ε) έμειναν σε επίπεδο...εργοταξίων "νεκροταφείων".

- Το Ιστορικό Κέντρο του Αιγίου έμεινε ανέγγιχτο να θυμίζει κακοτράχαλο δρόμο βουνού.

- Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες δεν έχουν ακόμα λάβει τις τύχες των περιοχών τους "στα χέρια" τους και η δημοτική αρχή δεν δείχνει καλά σημάδια συνεργασίας.

Αν κανείς επίσης συγκρίνει το προεκλογικό πρόγραμμα της Πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης με όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει, άνετα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Δημοτική Αρχή ή βρισκόταν προεκλογικά ή βρίσκεται μετεκλογικά...εκτός πραγματικότητας! Μακάρι να διαψευσθούμε μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Όπως επίσης το "φιλοκυβερνητικό" σύνδρομο που διακατέχει την πλειοψηφία της δημοτικής πλειοψηφίας δεν της επέτρεψε να φανεί διεκδικητική για την ΕΒΟ, τα χαράτσια,τα λουκέτα και τόσα άλλα.

Σε ότι αφορά τους πανηγυρισμούς για τη "συνοχή" της Δημοτικής Ομάδας "Θεοδωρακόπουλου" μάλλον λησμονούνται οι περιπτώσεις:

- Αδυναμίας εκλογής "Συμπαραστάτη του Δημότη".

- Διαφωνίες για την Ανάπλαση της Κλ.Οικονόμου.

- Διαφωνίες για την χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής στο Διακοπτό.

- Διαφωνίες για τα Πολιτιστικά πράγματα της περιοχής.

- Ασυνεννοησία και φαινόμενα διγλωσσίας ακόμα και μεταξύ Δημάρχου-Αντιδημάρχων ή μεταξύ Αντιδημάρχων.

Τέλος καλό θα ήταν ο κ.Δήμαρχος σε μία τέτοια εθιμοτυπική ανακοίνωση να μην ξεχνά πως στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν και Παρατάξεις Αντιπολίτευσης που με κάθε τρόπο και ως ένα βαθμό, βοήθησαν το επιτελούμενο έργο".

Να σημειωθεί πως εντός των προσεχών ημερών και με αφορμή τον αγιασμό του Γραφείου της Δημοτικής Παράταξης στο τέως Δημαρχείο Συμπολιτείας και την Ολομέλεια των μελών της που θα επακολουθήσει, θα γίνει ο απολογισμός της παρουσίας της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον πρώτο χρόνο θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου