Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 28 Νοέ 2020
Μήνυμα του δημάρχου Πατρών και ιατρού Κ. Πελετίδη.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Γράφει ο mitsos175

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.
Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του Δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ.

Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Παράλληλα η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού. Μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο.

Κώστας Πελετίδης

Μην ξεχνάμε πως ο δήμαρχος προτείνει, δεν επιβάλλει. Ως ιατρός ξέρει τι λέει.

“Η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού”. Μέτρα που δεν πήρε η ΝΔ.

Νομίζω πως θα αποφύγει η Πάτρα την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Θεσσαλονίκης. Το ελπίζω. Όμως η κατάσταση δεν είναι καλή πουθενά. Στην Αχαΐα υπάρχουν ήδη εκατοντάδες κρούσματα. Το ίδιο και στους γύρω νομούς, κυρίως την Αιτωλοακαρνανία. Τα νοσοκομεία γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς.

Η Δυτική Ελλάδα είχε σήμερα. 18 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 22 στην Αχαΐα, 7 στην Ηλεία. Υπενθυμίζεται πως Αχαΐα και Ηλεία είχαν πληγεί σημαντικά στο πρώτο κύμα της επιδημίας με το μοιραίο λεωφορείο από τους Αγίους Τόπους.

Να βοηθήσει 1.000 φορές ο δήμαρχος, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Στη Δ. Ελλάδα ας μην ανοίξουν τα σχολεία για 15 μέρες, ίσα δηλαδή να αυξηθούν τα κρούσματα.

Όσο για τον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα, ο Μητροπολίτης μάλλον προσανατολίζεται προς την λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών. Αν είναι έτσι, καλά κάνει. Βέβαια έπρεπε να γίνει ο χαμός στη συμπρωτεύουσα για να βάλουν κάποιοι μυαλό.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβεί. Οι γιατροί της Αχαΐας προειδοποιούν, όπως έκαναν στην Δράμα και άλλες πόλεις. Ήδη από τις 12 Νοεμβρίου οι ΜΕΘ στην Πάτρα (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Άγιος Ανδρέας) είναι γεμάτες εκτός από 3!

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για προσωπικό. Υπάρχουν ασθενείς χωρίς covid, διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με αυτούς που έχουν ιό!

Η ΕΙΝΑ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας) τα έχει καταγγείλει εδώ και καιρό.

Ένας από τους λόγους συμμετοχής στην απεργία είναι η απελπιστική κατάσταση στα Νοσοκομεία.

Δεν θα αντέξει άλλους ασθενείς η Πάτρα, γιατί ρήμαξαν το ΕΣΥ.

Ξέρουμε πως δεν φταίει ο κόσμος, αλλά αυτοί που έδωσαν εκατομμύρια στα κανάλια και όχι στο ΕΣΥ.

Όμως ο κόσμος θα την πληρώσει. Γι' αυτό παρακαλούμε θερμά, να προσέχετε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 | 6:23 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου