Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Μάι 2020
Μπόνους σε νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό νοσοκομείων από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 30 Apr 2020 11:00 PM PDT

Τo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει τον πρώτο κύκλο δωρεών που εντάσσονται στη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, ύψους $100 εκατομμυρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Συνολικά 35 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα λάβουν οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους $31 εκατομμυρίων, με έμφαση στη διασφάλιση σίτισης, ψυχολογική υποστήριξη και κάλυψη υγειονομικών αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην υποστήριξη των νοσηλευτών, γιατρών και υπαλλήλων καθαρισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, στην Ελλάδα.

 

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την έκταση του αντικτύπου της πανδημίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες σε όλους όσοι συνεχίζουν, παρά τις καθημερινές σημαντικές προκλήσεις, να βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Kαθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ποτέ ξανά δεν είχαν ανακύψει τόσο πολλές και σύνθετες ανάγκες. Η συλλογική μας προσπάθεια πρέπει να είναι άμεση και παράλληλα να έχει το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Ο πρώτος κύκλος δωρεών του ΙΣΝ αποτελεί το πρώτο βήμα μιας μεγάλης διαδρομής που έχουμε ακόμη μπροστά μας, καθώς φαίνεται ότι οι συνέπειες της πανδημίας θα μας ακολουθούν για μεγάλο διάστημα».

ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με δωρεές συνολικού ύψους $13 εκατομμυρίων, το ΙΣΝ θα συμβάλει στη διασφάλιση σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, κάλυψης ειδών βασικής ανάγκης και άμεσης υποστήριξης ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έχει σημαντική θέση στην καρδιά και το έργο του Ιδρύματος, καθώς αποτελεί τον τόπο γέννησής μας. Δεδομένου ότι η χώρα, βρισκόταν στην διαδικασία της εξόδου από μια βαθιά δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, το ΙΣΝ εστιάζει ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και προκλήσεων της χώρας σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα. Η δωρεά συνολικού ύψους $11,9 εκατομμυρίων (€11 εκατομμυρίων) προσβλέπει στην αντιμετώπιση αυτών των αναγκών.

Άμεση Υποστήριξη Εργαζομένων στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Αναφοράς

Δεδομένων των συνθηκών με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα, το ΙΣΝ προχωράει σε ένα σημαντικό βήμα, προσφέροντας $8,1 εκατομμύρια (€7,5 εκατομμύρια) για να υποστηρίξει την καρδιά του εθνικού συστήματος υγείας, και συγκεκριμένα το προσωπικό των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από τον COVID-19. Σε ένδειξη αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, το ΙΣΝ θα προσφέρει ισάξια τιμητική αμοιβή σε περίπου 5.000 νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό καθαριότητας που εργάζονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείως αναφοράς για τον COVID-19 ή σε κλινικές Covid-19.

Η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα αποτελεί συνήθη πρακτική του ΙΣΝ, εδώ και χρόνια, ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση του τομέα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας του ΙΣΝ με τον δημόσιο τομέα αποτελεί η υπό εξέλιξη Πρωτοβουλία για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των €400 εκατομμυρίων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιείται η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου.

Διασφάλιση Σίτισης

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ): Προμήθεια τροφίμων των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλους τους δήμους ανά την Ελλάδα για διασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε βασικά επισιτιστικά αγαθά των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η δωρεά θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία και επίβλεψη της Deloitte, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση, αποτελεσματική και διαφανής πρόσβαση στα τρόφιμα.

Mπορούμε: Εφαρμογή ενός διαφανούς συστήματος παροχής voucher σε συνεργασία με δήμους ανά την Ελλάδα για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί, από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2020.

Ψυχολογική Yποστήριξη

Μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών της πανδημίας.

 

ΠΗΓΗ

  

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου