Χωρίς πυξίδα φαίνεται πως κινείται η κυβέρνηση στο ζήτημα του τουρισμού την ώρα που ο κλάδος ετοιμάζεται να βιώσει το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών. Κι αυτό γιατί μπορεί οι προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 80% πτώση στην τουριστική κίνηση αλλά και για κίνδυνο εκατοντάδων λουκέτων σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, όμως κανένα σχέδιο για την στήριξή τους δε φαίνεται να έχει εκπονηθεί.

Κάτι τέτοιο φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τις δηλώσεις και την παρουσία του γενικού γραμματέα Τουρισμού, Κώστα Λούλη, στην ΕΡΤ1 (δείτε εδώ στο 0:33 το σχετικό βίντεο). «Δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες» ήταν η ενδεικτική απάντηση του, όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Πρόσθεσε δε πως «πηγαίνουμε βήμα-βήμα επί του ζητήματος, βλέποντας και κάνοντας ουσιαστικά».

 

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για την ζημιά που θα υποστεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, υποστήριξε ότι  «οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι για μείωση 50%. Όμως κανείς δεν ξέρει αν μπορεί αυτό να επιτευχθεί γιατί και στο εξωτερικό έχουν πάθει ζημιά».

πηγη:https://tvxs.gr