Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 13 Σεπ 2020
Φιλέτα για τους πλούσιους, ψίχουλα για τους αστούς, τίποτα για τους φτωχούς!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 


Γράφει o mirsos 175;

Ο Μητσοτάκης στη Δ.Ε.Θ. ήταν ακριβώς όπως τον περιμέναμε: Πολιτικός αδίστακτος απατεώνας.
Η ΝΔ, παρά τα παραμύθια που λένε τα πουλημένα ΜΜΕ, έχει θυμώσει τον κόσμο με την πολιτική των σκανδάλων και της λεηλασίας.

Αφού κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την Ελλάδα, ο ακαταλληλότερος έπρεπε σήμερα να ταΐσει σανό τα γίδια του. Η περίληψη των όσων είπε ήταν “φιλέτα για τους πλούσιους, ψίχουλα για τους αστούς, τίποτα για τους φτωχούς”.

Ας αρχίσουμε από τους συνταξιούχους. Τα 1,4 δις που υπόσχεται και που στην πράξη είναι λιγότερα από τα μισά, αφού τα αναδρομικά θα φορολογούν, δεν τα δίνει η ΝΔ. Τα χρωστά γιατί είναι κλεμμένα από την ίδια και τις υπόλοιπες αστικές συμμορίες. Το ΣΤΕ αναγνώρισε πως πρέπει να επιστραφούν 4 δις. Η ΝΔ δεν δίνει ούτε ένα! Η συνολική λεηλασία των συντάξεων από τις κυβερνήσεις της γαλάζιας συμμορίας είναι πάνω από 80 δις! Άρα θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο που το αναφέρει!

Στο μεταξύ δίνει πάνω από 10 δις σε Γαλλικά κυρίως όπλα. Την ίδια στιγμή που υπάρχει ύφεση πάνω από 15%, χρέος κοντά στο 260%, έλλειμμα πάνω από 12δις κοκ.

Αντί να δώσει στην Υγεία, στην Παιδεία, ξεκινά μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Οι Τούρκοι θα απαντήσουν αγοράζοντας πολύ περισσότερα μόνο και μόνο για να πουν έπειτα οι υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιριών όπλων, πως πρέπει να δώσουμε και άλλα χρήματα, για να μη χάσουμε αυτά που έχει χαρίσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, χωρίς να πέσει ντουφεκιά!

Τα μέτρα για τους ανέργους είναι γελοία. Κοροϊδία. Ενισχύει τη λάθος έως επικίνδυνη νοοτροπία πως τάχα τα αφεντικά μας κάνουν χάρη που μας παίρνουν στη δουλειά και δεν το κάνουν για να κερδίσουν από την υπεραξία του εργαζόμενου. Τα μέτρα παίρνονται για να εντείνουν την εξαθλίωση των ανέργων κι όχι να λύσουν τα προβλήματα. Άλλωστε η ΝΔ δημιούργησε μέσα σε ένα μήνα περισσότερους από 320.000 νέους ανέργους!

Τα ψίχουλα που λέει πως θα δώσει στη μεσαία τάξη, είναι ένα απειροελάχιστο μέρος από αυτά που έκλεψε το κόμμα του και οι άλλες αστικές συμμορίες. Φυσικά ενισχύονται ακόμα μια φορά τα πλούσια παράσιτα. Κανένας ουσιαστικός φόρος που χτυπά τους μικρομεσαίους, δεν καταργείται. Αντίθετα χαρίζονται εκατομμύρια σε όσους μεγάλους φοροδιαφεύγουν κι έχουν χρήμα στο εξωτερικό. Με τόσα που φάγανε και εξακολουθούν να τρώνε, πως να μαγειρεύουν δημοσκοπήσεις να ευχαριστήσουν το χορηγό τους; 600% η διαφορά

Οι πλούσιοι θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα δανεικά κι αγύριστα, να μην πληρώνουν ασφάλεια και μισθό στους εργαζόμενους, ενώ οι μικρομεσαίοι θα βάζουν λουκέτα και θα βαράνε κανόνια.

Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι για ένα μόνο έτος και όχι για όλους. Όμως από την ύφεση έχουν χτυπηθεί όλα τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Άρα η εξαγγελία αυτή είναι καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο άδικος φόρος που υπάρχει. Δημιούργημά της ΝΔ, η οποία τον υπερασπίστηκε με λύσσα. Η εξαγγελία κατάργησης μόνο στα 26 μικρότερα νησιά είναι προσβολή της νοημοσύνης και πρόκληση.

Οι πλειστηριασμοί αρχίζουν το 2010. Η κυβέρνηση γνωρίζοντας την αγανάκτηση του κόσμου υποχωρεί προς το παρόν για να επιστρέψει αργότερα δριμύτερη. Περιμένουμε πανέτοιμοι να αποκρούσουμε τις επιθέσεις των τοκογλύφων.

Στο μεταξύ έρχεται μεγαλύτερη απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων με σκοπό το σύστημα συντάξεων του δικτάτορα Πινοσέτ. Μόνο ιδιωτική ασφάλιση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συνταξιούχων και τις αποδοχές τους.

Πολιτικές διώξεις και απολύσει έχει το νέο σχέδιο της ΝΔ. Στην Παιδεία διώχνουν εκπαιδευτικούς για να πάρουν μπάτσους. Πολύ φυσικό, όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή. Ο Μητσοτάκης προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του κράτους, ώστε να το κάνει κι αυτό προσωπική του περιουσία. Τα μέτρα είναι νεοφιλελεύθερα, επομένως άδικα. Θα αποτελειώσουν την ήδη κατεστραμμένη οικονομία.

Τα σχόλια που ακούγονται στο δρόμο για το “Μωυσή” είναι το καλύτερο γκάλοπ.

Κάποιοι στη ΝΔ πιέζουν για εκλογές πριν γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα και στηθούν κρεμάλες από τον κόσμο. Ας τις κάνει, να πάει στο διάολο μια ώρα αρχύτερα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 | 3:36 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου