Να ξαναπιάσει το νήμα που τον συνέδεε, με μεγάλα τμήματα του κόσμου της εργασίας και των αυτοαπασχολουμένων, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. τα τελευταία 24ωρα. Η ποιοτική στροφή, σε σχέση με την προεκλογική καμπάνια πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι εμφανής και αναγνωρίζεται από το δύσπιστο κοινό του κόμματος, στα κοινωνικά δίκτυα. Κομβικό ρόλο στην αναβάθμιση της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. έχουν διαδραματίσει ο Νίκος Μαραντζίδης, ως επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της εκλογικής καμπάνιας και ο Διονύσης Τεμπονέρας, με την ιδιότητα του επικεφαλής της νέας Εκλογικής Επιτροπής.    

Το πρόταγμα δε της πολιτικής επιβίωσης, σε συνδυασμό με τον καθορισμό συγκεκριμένων στελεχών που εκπροσωπούν το κόμμα στη δημόσια σφαίρα, έχουν αποτρέψει -προσώρας τουλάχιστον - «φάλτσα» και «αυτογκόλ» που έπληξαν βαθιά την αξιωματική αντιπολίτευση πριν την πρώτη κάλπη. 

«Που είναι η έκθεση του ΙΟΒΕ;» 

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόδηλη είναι η στόχευση της Κουμουνδούρου να ρίξει γέφυρες εμπιστοσύνης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, και ευρύτερα προς τη μεσαία τάξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. χρησιμοποίησε ως πάτημα τα αδιέξοδα των ελευθέρων επαγγελματιών, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, με σκοπό να καταδείξει την «αδιαφορία» της γαλάζιας διακυβέρνησης. Το πρέσινγκ δε, προς τη Ν.Δ., αναμένεται να ενταθεί με αιχμή το ερώτημα: «Πού είναι οι προτάσεις του ΙΟΒΕ, για τα νέα μέτρα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Σημειώνεται ότι η Ν.Δ. είχε αναθέσει, από πέρσι, στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών να εκπονήσει σχετική μελέτη. Έκτοτε όμως, το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης αποσιωπάται από την Πειραιώς. Σε αυτό το φόντο, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. (και το ΠΑΣΟΚ) επιχειρούν να καταστήσουν υπόλογη τη Ν.Δ. για κρυφή ατζέντα έναντι της μεσαίων, οικονομικά, στρωμάτων.   

Από τις τάξεις της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι, δεν «έχουμε αυταπάτες» και αναγνωρίζουν ότι η απόσταση – υπολογίστηκε στις 42 ποσοστιαίες μονάδες – που τους χωρίζει από τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν γεφυρώνεται. Διαβλέπουν, ωστόσο, περιθώρια συρρίκνωσης του χάσματος, αν σε συνδυασμό με την καταγγελία, κατατεθούν με πειστικότητα και οι προγραμματικές πτυχές του κόμματος.

Ο σκοπός, εντούτοις, είναι, όπως αναφέρει κορυφαίο στέλεχος στο TVXS, να κατανοήσουν οι αυτοαπασχολούμενοι τα βαθύτερα σχέδια μίας πιθανής παντοδυναμίας Μητσοτάκη. Όπως εξηγεί: «Θα μπει στις ράγες το σχέδιο Πισσαρίδη που προβλέπει τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων ομίλων».

Αντίθετα, υπογραμμίζει, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προβλέπει την φορολογική ελάφρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (σ.σ αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος) αλλά και την ενίσχυση της, μέσω της ανακατεύθυνσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.   

Η αποστολή του Διονύση Τεμπονέρα 

Παράλληλα, η τοποθέτηση του εργατολόγου Δ. Τεμπονέρα, στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, υπαγορεύεται από την ανάγκη και στόχευση της ανάκτησης των δεσμών εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους. Οι απώλειες σημαντικών δυνάμεων, σε περιοχές με ισχυρή εργατική βάση, είναι οι πιο «δύσπεπτες» για τα στελέχη του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε δε το γεγονός ότι, λίγες ώρες πριν την τραγωδία στο Πέραμα, ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για το ποσοστό του κόμματος στην περιοχή. 

Οι θεματικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., με τη συμμετοχή των μελών της Εκλογικής Επιτροπής, θα δώσουν την ευκαιρία της εξειδίκευσης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα καυτά πεδία της εργασίας, της Δημόσιας Υγείας, της Παιδεία και των κοινωνικών αγαθών.

Πηγή ανησυχίας για τα στελέχη του κόμματος, σε αυτή την ύστατη αντεπίθεση, αποτελούν οι επιδιώξεις της Ν.Δ. και των φιλικών της ΜΜΕ, «να παραποιήσουν τις θέσεις μας στα φορολογικά θέματα και να περάσουν την ατζέντα του φόβου», όπως αναφέρουν.

Εκφράζουν, ωστόσο, την αισιοδοξία, ότι η καθαρότητα του μηνύματος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» θα εκτιμηθεί από πολλούς από όσους του γύρισαν την κάλπη, στις 21 Μαΐου. Απλώς, στους κομματικούς διαδρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα των φίλων του κόμματος παραμένει το ερώτημα: «Γιατί αυτές οι κινήσεις στην τακτική και την αξιοποίηση των προσώπων δεν έγιναν πολύ πιο νωρίς;»… 

πηγη: https://tvxs.gr