Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 03 Δεκ 2011

 

 

 

 

«Εμείς βάζουμε πλάτη για να βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο, χωρίς να αναστέλλουμε τη διαφορετικότητα των προτάσεων μας. Θέλουμε να υπάρξει ολοκληρωμένος βηματισμός εξόδου της χώρας από την κρίση και η ρευστότητα δεν έρχεται μαγικά. Έρχεται με συνδυασμένες πράξεις και σαν προσέλκυση κεφαλαίων, αλλά και σαν εσωτερική δυναμική» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, για την «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα».

Μάλιστα ο Αχαιός βουλευτής δεν δίστασε να παροτρύνει τους πολίτες να στραφούν προς τα ελληνικά προϊόντα:

«Εμείς δεν απευθυνόμαστε μόνο προς τους κυβερνητικούς εταίρους αυτής της προσωρινής μορφής διακυβέρνησης, για να προχωρήσουμε με βηματισμό σε συγκεκριμένες λύσεις! Θεωρούμε ότι και ο πολίτης πρέπει να αλλάξει καταναλωτική συμπεριφορά! Δεν διανοείται να μην έχει επίγνωση –όμως, κανείς σας, εκτός από εμάς, δεν το λέει αυτό εδώ στη Βουλή- ότι όταν καταναλώνει κάτι το οποίο είναι εισαγόμενο, αυτοκαταστρέφεται! Δεν διανοείται να μην έχει επίγνωση ότι μόνο αν καταναλώσει εσωτερικής παραγωγής προϊόντα, για να υπάρξει και εσωτερική εργασία και κίνηση του κεφαλαίου, σώζει τον εαυτό του! Αυτό είναι τεράστιο θέμα!»

• Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος στηλίτευσε την δημαγωγική και ανεύθυνη στάση του ΚΚΕ, απέναντι στην αποστολή και το έργο της Κυβέρνησης:

«Και επειδή εδώ έρχονται οι διάφοροι και φωνάζουν για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις και τους λανθασμένους χειρισμούς, την άρνηση ανάληψης συνενοχής από τη Νέα Δημοκρατία και τα παιχνιδάκια, έρχεται η υπεύθυνη στάση του ΛΑΟΣ που λέει «κοιτάξτε κάτι, τα έχετε κάνει όλα σαλάτα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, πρέπει να βηματίσουμε». Πρέπει, όμως, να διορθώνουμε ταυτόχρονα αυτά που λανθασμένα έγιναν στο παρελθόν.

Γι’ αυτό και εμείς αντιστεκόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία, σε προηγούμενες αποφάσεις και ζητάμε διορθωτικές κινήσεις. Δεν βάζουμε το σύνολο των ζητημάτων στο τραπέζι, γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν γυρίζει καθόλου ο τροχός. Δεν ακολουθούμε την ανεύθυνη τακτική του ΚΚΕ που λέει ότι θα εκτροχιάσει το τρένο, επειδή έχει λάθος μηχανοδηγό, πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση ή το φορτίο του δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Είναι τελείως διαφορετική η λογική μας».

 

• Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά:

«Τα 4 δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ τα οποία και οι τράπεζες συμφωνούν να πέσουν στην αγορά και ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει πει ότι θα πρέπει να πέσουν εκεί, απαιτούν την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας. Πράγματι, να μην πάνε για την ανακύκλωση απλά.

Το 1 δισεκατομμύρια μπορεί να κυκλοφορήσει έτσι όπως είχε προβλεφθεί τον προηγούμενο χρόνο από συγκεκριμένο ταμείο, αλλά τα υπόλοιπα πρέπει να πέσουν όλα στις νέες θέσεις εργασίας, στη δραστηριοποίηση αναπτυξιακών στόχων, γιατί η χώρα δεν μπορεί να ανασάνει.

Λείπει το οξυγόνο της ανάπτυξης και αυτό δεν έρχεται παρά μόνο από τις δημιουργικές δυνάμεις και τις δυνάμεις οι οποίες έχουν θέσεις, προτάσεις και βάζουν τη σωτηρία της πατρίδας πάνω από άλλα συμφέροντα».

 

• Τέλος, ο βουλευτής Αχαίας του ΛΑΟΣ, προχώρησε σε μια ενδελεχή ανάλυση της διεθνούς οικονομικής κατάστασης, σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα:

«Η παγκόσμια κρίση έχει αυτήν τη στιγμή ως πηγή της τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τη φούσκα του δολαρίου, με τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι το έλλειμμα, το οποίο δεν μπορεί να το ξεπεράσει πλέον και δεν επιτρέπει το Κογκρέσο και η Βουλή της Αμερικής να αντιμετωπιστεί και που δεν μετακυλύεται σαν εσωτερική κρίση των ΗΠΑ, αλλά εξάγεται ως κρίση σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «κόβουν χαρτί», γιατί ετοιμάζουν μια αντεπίθεση τεχνολογίας, γιατί υπόσχονται στο δικό τους λαό ότι θα κρατήσουν την ηγεμονία που σήμερα χάνεται- και γίνεται ένας πόλεμος κεφαλαιουχικός που οι ίδιες οι δικές τους εταιρείες υποβαθμίζουν –και αυθαιρέτως πολλές φορές και τεχνητά- εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές αντιφάσεις και την πολιτική αστάθεια της Ευρώπης, δημιουργούν και τεχνητές οξύνσεις, αλλά τραβάνε και το άρμα αυτής της εξέλιξης με τα εξής δεδομένα.

Το 2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακάλυψε τρύπα στον τραπεζικό κλάδο 241 δισεκατομμυρίων. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέπραξαν 413 δισεκατομμύρια από τις συναλλαγές και οφείλουν 654 δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις.

Άρα, χρειάζεται ή ευρωομόλογο ή κόψιμο χρήματος ή αλλαγή του status των ευρωπαϊκών δεδομένων. Πάνω σε αυτήν την πρόκληση γίνεται η σύγκρουση του Βορρά με το Νότο με ενδιάμεσους τους Γάλλους. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε πώς σώζεται η δικιά μας η καλύβα κατ’ αρχήν, που δεν μπορεί να σωθεί από μόνη της, αλλά αν πιάσει φωτιά, καίει και τις διπλανές.

Εμείς πέσαμε στη βαθιά ύφεση και στην ανεργία και οι τράπεζές μας κινδυνεύουν. Δίπλα, όμως, αυτήν τη στιγμή η Ιταλία καλείται να πάρει εκτάκτως 600 δισεκατομμύρια, αυτά ζητάει και διαπραγματεύεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να βγει από τη δική της αυτοπαγίδευση με τους όρους που έχει στήσει αυτό το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο κινείται με λογιστικούς όρους.

Εμάς, όταν λένε ότι μας δανείζουν, μας δανείζουν λογιστικό χρήμα. Γιατί εάν μας δάνειζαν πραγματικό χρήμα, δεν θα ήταν εγγυήσεις, δεν θα ήταν κάλυψη «σας δίνουμε αυτά, τα οποία σας τα παρακρατούμε, από τα 8 δισεκατομμύρια που παίρνετε, τα 6,5 δισεκατομμύρια τα κρατάμε για τους τόκους, πάρτε το 1,5 δισεκατομμύριο σε ρευστό». Πραγματικά, δεν μας δίνουν ρευστό χρήμα για την εσωτερική αγορά…»

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου