Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 υποχωρούν τη Δευτέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s την περασμένη Παρασκευή.

Όπως γράφει το Reuters, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 12 ετών, τονώνοντας την αισιοδοξία των επενδυτών.

Άλλωστε, η πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων είναι αυτή που καθιστά ευνοϊκές τις συνθήκες για τη νέα απόπειρα εξόδου στις αγορές αύριο Τρίτη, μέσω έκδοσης δεκαετούς ομολόγου.

 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την περασμένη Παρασκευή ο οίκος Moody’s προχώρησε σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, σε Β1 από Β3 προηγουμένως, της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα Δευτέρα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε στο 3,622%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2006.

«Η αναβάθμιση από τη Moody’s είναι μια επιβεβαίωση ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας αποδίδουν ήδη καρπούς, καταδεικνύοντας μια ουσιαστική δημοσιονομική προσαρμογή», σχολιάζουν οι αναλυτές της DZ Bank.

Σύμφωνα με τους ίδιους «είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να αποδείξει ότι μπορεί να βγει στις αγορές».

πηγη:https://www.insider.gr