«Μπίζνες ύψους 2,4 εκατ. δολαρίων (2,034 εκατ. ευρώ) έστησαν στις ΗΠΑ οι χολιγουντιανοί ψευδοεπενδυτές, που με τις ευλογίες του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη -τους είχε υποδεχτεί και φωτογραφηθεί μαζί τους στο γραφείο του- υποτίθεται ότι θα έφερναν στην Ελλάδα τη Silicon Valley και μαζί της επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Ρεπορτάζ της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας USA Today ξηλώνει ολοκληρωτικά τον ήδη γεμάτο με τρύπες μανδύα πίσω από τον οποίο, όπως είχαν αποκαλύψει το Documento και το koutipandoras.gr, κρυβόταν ένα fund-φάντασμα με επενδυτές-αρπακτικά» (https://www.documentonews.gr).

Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα με δικό της ρεπορτάζ επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις περιγράφοντας τις κερδοσκοπικές αλλά και τις επικίνδυνες πρακτικές του fund-φάντασμα την εποχή έναρξης της πανδημίας. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το ομοσπονδιακό γραφείο των φυλακών ανέθεσαν άνευ διαγωνισμού στην εταιρεία Parkpine την προμήθεια 60 ιατρικών αναπνευστήρων. Σύμφωνα και με τον δημοσιογράφο της USA Today, το αμερικανικό Δημόσιο πλήρωσε πολλαπλάσια τιμή για τους αναπνευστήρες, ενώ δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθεί τελικά η προέλευσή τους.

Σύμφωνα με το documento, «η Instapill συμπεριλαμβάνεται στις αποτυχημένες επενδύσεις της Parkpine Capital, του fund-φάντασμα των Σαμπάνα και Ζέιν. Είναι η ίδια εταιρεία που εν μέσω πανδημίας διαφήμιζε προς πώληση στο e-shop της τα περιβόητα χάπια Coronax, παρουσιάζοντάς τα ως το καταλληλότερο φάρμακο που καταπολεμά στοχευμένα την Covid-19 και σώζει ζωές».

Το ακριβό γιατροσόφι, που διαφημίστηκε και μέσω Διαδικτύου, δεν ήταν καταχωρισμένο σε κανένα αρχείο. Φαίνεται όμως ότι οι πρώην συνεταίροι που πραγματοποιούσαν, εκτός από τις άλλες δραστηριότητες, τα πολυδιαφημισμένα σε διάφορες χώρες πανάκριβα συνέδρια νέων επενδυτών και επιχειρηματιών, μετά τις αποκαλύψεις τα «έσπασαν» μεταξύ τους και απομένει να φανεί αν το περίφημο αυτό fund θα διοργανώσει παρόμοιο συνέδριο στην Ελλάδα της επένδυσης ή θα βρεθεί μπροστά και σε δικαστικές, εκτός από τις δημοσιογραφικές, έρευνες.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών