Ερωτήματα σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή τριών νοσοκομείων, όπως γνωστοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή τριών Νοσοκομείων, με την ανακοίνωση να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες)».

«Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας και κυρίως πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσουν τα έργα» τονίζει σε δήλωσή του για το «ναυάγιο» ο βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Το «κρίσιμο ερώτημα», όπως τονίζει ο κ Ξανθός, στην δήλωσή του είναι «αν αυτό το αδιέξοδο ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και αν σκοπεύει, έστω και εκ των υστέρων, να αναλάβει πρωτοβουλία  για την διασφάλιση της υλοποίησης της σύμβασης του ΙΣΝ με το Ελληνικό Δημόσιο στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας».

Ο ίδιος προσθέτει μεταξύ άλλων πως «φαίνεται ότι το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να αλλάξει το νομικό καθεστώς των νέων νοσοκομείων (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ) και να «εργαλειοποιήσει» τη δωρεά του ΙΣΝ  για να προωθήσει τη στρατηγική των ΣΔΙΤ στην Υγεία αλλά και για λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης στις τοπικές κοινωνίες. Για την πορεία των έργων, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τα προβλήματα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, κουβέντα».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Θεοδώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει πως το Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας «βρήκαν έτοιμη την σύμβαση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ( 2018) με το Ι.Σ.Ν. και δρομολογημένη την κατασκευή ενός νέου δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη - να πουν τι παίζει και ποιος παίζει!».

 

πηγη: https://tvxs.gr