Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 31 Οκτ 2022
Δεν προλαβαίνουμε να σχολιάζουμε το μεγάλο φαγοπότι των "αρίστων"!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 


Εχουμε την αίσθηση ότι από τότε που απομάκρυνε ο Μητσοτάκης, από το Μέγαρο Μαξίμου, για να μείνει στο απυρόβλητο ο ίδιος, τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, η κυβέρνηση έχει χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια. Δρα ασυντόνιστα, σπασμωδικά και καθημερινά, έχουμε εκπλήξεις. και δεν μιλάμε για τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται για τα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

 

Πραγματικά στις μέρες μας συμβαίνουν "πράγματα και θάματα", ορισμένα απ' αυτά είναι σχεδόν αδύνατο να τα προσεγγίσεις με πολιτικό σκεπτικό χωρίς να καταφύγεις σε αυθαίρετες, ατεκμηρίωτες, διαπιστώσεις, κάτι που εμείς το αποφεύγουμε.

Π.χ είναι δύσκολο να εκτιμήσεις τους λόγους, που οι φυλλάδες του Μαρινάκη, "Τα Νέα" και το "Βήμα" καταφέρνουν τόσο σφοδρά χτυπήματα στην κυβέρνηση με αφορμή το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. 

Είναι σχεδόν αδύνατο να συλλάβεις την αιτία, που χτες ένα απ' τα πρώτα δημοσιογραφικά πιστόλια του Αλαφούζου, ο Πάσχος Μανδραβέλης, περνάει πριονοκορδέλα, από την στήλη του στην Καθημερινή, σύσσωμη την κυβερνητική πολιτική.

Πάρτε μια γεύση, από το άρθρο του Πάσχου:

 

Αλλο πάλι και τούτο! Το ενδιαφέρον του πολίτη για την τήρηση της νομιμότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί εύλογο! Τι καινοφανή ήθη εισάγει στον δημόσιο βίο η Αρχή Διαφάνειας, για την οποία ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει, αλλά πετάγεται σαν φάντης μπαστούνι σε κάθε υπόθεση που ενοχλεί την κυβέρνηση;

 

Εκτός αυτού, πόσο πιο «εύλογο» και πιο «προσωπικό» μπορεί να γίνει το ενδιαφέρον ενός φορολογουμένου που ρωτάει πώς ξοδεύονται τα λεφτά του; Η καμπάνια #Μένουμε_Σπίτι χρηματοδοτήθηκε με τα λεφτά μας. Είναι εθνικό απόρρητο και το πώς αυτά διανέμονται;

Το χειρότερο όλων είναι πως μοιάζει να έχει χαθεί το μέτρο σε διάφορους τομείς του κράτους. Οι διορισμένοι της ΕΥΠ απαξιούν να απαντήσουν στον κορυφαίο θεσμό της πολιτείας που είναι το Κοινοβούλιο. Η τοποθετημένη από την κυβέρνηση εισαγγελέας της ΕΥΠ δηλώνει ότι δεν θα δίσταζε να παρακολουθήσει και το τηλέφωνο της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο διορισμένος πρόεδρος της Αρχής Διαφάνειας αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις και γράφει τους δικούς του νόμους περί αδιαφάνειας. 

Και μη χειρότερα…

 
Ταυτόχρονα έχουμε την αποκάλυψη ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ υπουργό του, τον Χρυσοχοϊδη, και ο πρώην ΠροΠο δεν βρίσκει λέξη να ψελλίσει.
 
Τα οικονομικά σκάνδαλα με την λεηλασία του κρατικού χρήματος διαδέχονται το ένα το άλλο με καταιγιστικούς θυμούς. Το πρωί είχαμε το σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Πολάκης και το οποίο μας κόστισε 55 εκατ. ευρώ, τώρα έχουμε την γνωστοποίηση άλλου ενός σκανδάλου με πρωταγωνίστρια την εταιρεία που διαθέτει το «θείο βρέφος» του καθεστώτος,  -όπως έχει χαρακτηριστεί η στενή συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη- Ρεβέκκα Πιτσίκα,   
 
"Η κ. Πιτσίκα φαίνεται πως δεν είναι απλά ένα «enfant gâté» του καθεστώτος. Είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του επιτελικού κράτους να αλώσει κομματικά το Δημόσιο με διορισμούς από το μητρώο Μητσοτάκη με σκοπό τη δημιουργία ενός κράτους ΙΧ. Και να της μείνει και κάτι στην τσέπη…" αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας newsbreak και παραθέτει στοιχεία και ερωτηματικά για το πώς η εταιρία του συγκεκριμένου προσώπου δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο!
 
Αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο είναι ο άκρατος πανικός που έχει καταλάβει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, όπως διαπιστώνουμε στο twitter. Το μόνο που έχει να αντιτείνει σε όλα αυτά είναι ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εν δυνάμει παιδοβιαστής της 12χρονης
Γαργάρα από τους ίδιους η αποκάλυψη ότι ένας μπάτσος που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ, είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και δεν τέθηκε ούτε καν σε διαθεσιμότητα. Πλήρη αδιαφορία από τους ίδιους ότι οι δυο μπάτσοι βιαστές του Α.Τ Ομονοίας κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς καν να δοθούν τα στοιχεία τους στην δημοσιότητα. Θεωρούν ότι με τις στρατιές τρόλ που διαθέτουν θα κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση επικεντρωμένοι σε ένα "πιασάρικο", όπως το θεωρούν θέμα, προσπερνώντας όλα τα υπόλοιπα που εκθέτουν την κυβέρνηση των "αρίστων" Η Δεξιά πάντα ήταν μανούλα σ' αυτό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 | 6:15 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου