Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 21 Αύγ 2012

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι η χαριστική εκχώρηση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο, για το οποίο σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Με τις ακολουθούμενες αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες και ειδικότερα με την εκβιαστική απαίτηση από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για άμεση απόλυση των εργαζομένων της ΑΤΕ και χωρίς την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση υπογραφή εκ μέρους τους νέων συμβάσεων με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρείται η κατακρεούργηση των εισοδημάτων τους και η δραματική υποβάθμιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Με το ξεπούλημα της ΑΤΕ κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες και η γη τους που είναι υποθηκευμένη, χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές, αγροτοκτηνοτροφικές, ιχθυο-αλιευτικές επιχειρήσεις και μικροβιοτεχνίες τροφίμων, με σοβαρό το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι.

Οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της ATE περνούν στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα επισφαλή δάνεια φορτώνονται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Παράλληλα χαρίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς το 40% του έγγειου αγροτικού κεφαλαίου, που σήμερα είναι υποθηκευμένο στην ΑTE, ενώ όλες οι μεταποιητικές δραστηριότητες του χώρου (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ κλπ.) οδηγούνται στο διαβόητο «Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας» και βγαίνουν στο σφυρί.

Επιπλέον, καταργείται το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), που είναι ΝΠΙΔ και ένα από τα λίγα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία υγείας της χώρας μας. Υφίσταται και λειτουργεί για πάνω από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες καθώς και τα επιδόματα / βοηθήματα κάθε μορφής, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΑΤΕ, αλλά και των μελών των οικογενειών τους (περίπου 30.000 ασφαλισμένοι). Διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια και πολυϊατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών και κλινικών και παρέχει κατά τεκμήριο υψηλής ποιότητας ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες. Απασχολεί περί τα 180 άτομα, με τα 80 να είναι υγειονομικό προσωπικό και γιατροί όλων των ειδικοτήτων, σχεδόν όλοι έμμισθοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στην απώλεια των αποταμιεύσεών τους, οδηγούνται και οι χιλιάδες μικρομέτοχοι της ΑΤΕ.

Όλες αυτές οι εκβιαστικές και «παράλογες» μεθοδεύσεις αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι τη χώρα κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, μέσω των πολιτικών εκφραστών της.

Η ΑΤΕ είναι περιουσία του ελληνικού, που θα έπρεπε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Για τον λόγο αυτό η ΑΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους. Καθιστούμε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει αυτή τη «δωρεά» και εγγυόμαστε στους αγρότες, στους εργαζόμενους της ΑTE και σε όλο τον ελληνικό λαό ότι δε νομιμοποιούμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να διασωθεί το χρεοκοπημένο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.

 

 

9/8/2012

 

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου