Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 17 Νοέ 2012

 

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στην Βουλή των Ελλήνων κ. Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση του προς τους Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα, έθεσε το θέμα της ύπαρξης και λειτουργίας του «ειδικού λογαριασμού».

Ο τ. υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει «καθαρές» απαντήσεις στον Ελληνικό λαό:

- Εάν έχουν επισήμως ενημερωθεί και οι άλλοι δύο συγκυβερνήτες οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, για την ύπαρξη και λειτουργία του «ειδικού λογαριασμού» και παρόλα αυτά, κάνουν δηλώσεις και επιμένουν πως «δεν είμαστε προτεκτοράτο και δεν θα δεχτούμε καμία προσβολή της εθνικής μας κυριαρχία με την αποδοχή του «ειδικού λογαριασμού»;

- Εάν είναι αλήθεια, ότι τώρα οι Γερμανοί ζητούν και δεύτερο ειδικό λογαριασμό, που πρέπει να τηρείται και εάν η Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση τον έχει αποδεχτεί;

Ο Αχαιός Βουλευτής σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, μετά την κατάθεση της ερώτησης στην Βουλή, τόνισε:

Όταν τέθηκε το θέμα του «ειδικού λογαριασμού», από την πλευρά της τρόικας, «έπεσαν από τα σύννεφα», οι συμπρωθυπουργεύοντες και έμειναν δήθεν άφωνοι, με τα προβαλλόμενα προσβλητικά αιτήματα.

«Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο» έλεγε εξαγριωμένος ο κ. Ε. Βενιζέλος.

Αυτά και άλλα έλεγαν οι της «κυβερνητικής συγχορδίας», προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες πολίτες και τους οπαδούς τους ότι τάχα ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, και ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!!!.

Τα τελευταία 24ωρα όλα τα ΜΜΕ καταγράφουν την απαίτηση των δανειστών, όπως χαρακτηριστικά, την εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η εκταμίευση θα συνοδεύετε από αυτόματους – και πολύ αυστηρούς – μηχανισμούς ελέγχου».

Εξάλλου η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» -που στηρίζει την Κυβέρνηση και την μνημονιακή πολιτική- καταγράφει ότι κ. Σαμαράς δηλώνει «ικανοποιημένος και αισιόδοξος, παρότι η Γερμανική πλευρά επιμένει στους σκληρούς και ασφυκτικούς όρους», ενώ αποκαλύπτει και κάτι ακόμα: .

«Η Γερμανική πλευρά θέλει να επιβάλει, κάτι που ήδη έχει αποδεχθεί η Ελληνική Κυβέρνηση – αυτόματη περικοπή δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους – ανάλογος μηχανισμός προβλέπεται και για την περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων για τις ιδιωτικοποιήσεις».

Ο Νίκος Νικολόπουλος, αφού «προκλήθηκε» να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του για την ύπαρξη του «ειδικού λογαριασμού» είπε:

«Το ‘’newsbomb.gr΄΄ μόλις προχθές δημοσίευσε, έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Συγκεκριμένα, δημοσιοποίησε την εντολή του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών προς την Τράπεζα της Ελλάδος (19.9.2012), βάσει της οποίας πιστώνεται με το ποσόν των 1.580.000.000 ευρώ, ο «Ειδικός Λογαριασμός Εισπράξεων και Πληρωμών για την Εξυπηρέτηση Δημοσίου Χρέους».

Τι χρειάν έχομεν άλλων μαρτύρων και μαρτυριών;»

Ακόμη θύμισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, έχει ψηφιστεί η δημιουργία ενός «ειδικού λογαριασμού», που τηρείται στη Τράπεζα της Ελλάδας, για να μπαίνουν εκεί τα λεφτά που μας δανείζουν -και όχι μόνον- και αμέσως να τα παίρνουν οι δανειστές.

Εξάλλου η τροπολογία Σαχινίδη ξεκαθάρισε με σαφήνεια ότι: «χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμιά άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό».

 

Τέλος, ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος αποκάλυψε ότι : «Έστειλε το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι, «ο λογαριασμός που υιοθετήθηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενισχύεται για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και τούτο εξασφαλίζεται συστήνοντας διεθνή διαχείριση από την ΕΚΤ».

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κατέληξε με την ‘’βόμβα’’: «Επιπλέον, βάζει και η Ελλάδα όσα χρειάζονται, για να πληρωθούν ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ απ’ όλα… οι δανειστές μας»!!!

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου