Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 30 Απρ 2024
«www.styga.gr»: Σήμερα τo μακρύ ταξίδι φτάνει στο τέλος του
Κλίκ για μεγέθυνση
«www.styga.gr»: Σήμερα τo μακρύ ταξίδι φτάνει στο τέλος του«www.styga.gr»: Σήμερα τo μακρύ ταξίδι φτάνει στο τέλος του«www.styga.gr»: Σήμερα τo μακρύ ταξίδι φτάνει στο τέλος του

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ

 

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Αγαπητέ φίλε επισκέπτη

Με ένα μείγμα λύπης και υπερηφάνειας ανακοινώνουμε τη διακοπή του «www.styga.gr» ως ενεργής έκδοσης.

Από το βράδυ της Τρίτης 30 Απριλίου 2024,  η ειδησεογραφική ροή θα σταματήσει.  Αυτό το πρώτο μακρύ ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Μετά από περισσότερα από είκοσι χρόνια συνεχούς δέσμευσης, αισθανόμαστε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή: μια ευκαιρία να πάρουμε ανάσα και να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες, πριν ρίξουμε την ενέργειά μας σε νέες συναρπαστικές προκλήσεις. Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για τη μορφή που μπορεί να λάβουν αυτά τα μελλοντικά έργα

Ο διαδικτυακός ιστός «www. styga.gr» συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, έχοντας προσφέρει -ελπίζουμε!- πολλά στην υπόθεση της τοπικής και περιφερειακής  ενημέρωσης, πλέοντας παράλληλα   με την πορεία της πολιτισμικής και πολιτικής Τοπικής Εφημερίδας  της Ανατολικής Αιγιάλειας  και της Βόρειας Πελοποννήσου «Στύξ». Ο  διαδικτυακός ιστός «www. styga.gr»   ταξιδεύοντας σε «αχαρτογράφητες θάλασσες του κυβερνοδιαστήματος» έφτασε  αισίως  σε απάνεμο λιμάνι   του κυβερνοχώρου.

Κοιτάζοντας πίσω, είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που μπορέσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας. Το γεγονός ότι καταφέραμε να συνεχίσουμε την ειδησεογραφική ροή κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους δεκαετίας ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία που είχαμε όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το ταξίδι μας πριν από εικοσι χρόνια. Σαφώς, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμβολή των συγγραφέων μας και τη συνεχή υποστήριξή σας ως αναγνώστες του «www. styga.gr».

Στην προσπάθειά μας αυτή, ήταν απόλυτα αναγκαία και η εθελοντική συνεργασία των φίλων  μας, οι οποίοι   μας είπαν τη γνώμη τους, μας γνωστοποίησαν τα ειδικά ενδιαφέροντά τους, μας έκαμαν κριτική και υποδείξεις, γνωρίζοντας πόσο ουσιώδες εν ανεπαρκεία είδος είναι ο χρόνος, που διαθέτουν οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας. Σύντομα θα ανταμώσουμε ξανά! Ο ιστότοπος θα παραμείνει ανοικτός

Η προσπάθεια τόσων χρόνων με την ιστοσελίδα  "styga,gr" είναι αρκετή για να καταξιωθεί η χρησιμότητά της  και η προσφοράς της. Με τα χρόνια, εκατομμύρια από εσάς επισκεφτήκατε τον ιστότοπό μας και μοιραστήκατε το περιεχόμενό μας, χιλιάδες από εσάς πραγματοποιήσατε συνδρομές στο έντυπό μας  «Στύξ»  από το 2001 έως το 2015. Πάντα ήμασταν απίστευτα ταπεινωμένοι από αυτό το απροσδόκητο ενδιαφέρον για το έργο μας. Είναι το μόνο πράγμα που μας κράτησε για πάνω από δυο δεκαετίες.

 

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιούμε τα εναπομείναντα κεφάλαιά μας για να διατηρήσουμε αυτόν τον ιστότοπο ως ένα διαδικτυακό αρχείο που καλύπτει προβληματισμούς είκοσιτεσσάρων χρόνων  για τα κοινωνικά κινήματα και τις ριζοσπαστικές πολιτικές.

Διευκολύνουμε ήδη τους ερευνητές και τους διοργανωτές να βρίσκουν το πιο σχετικό περιεχόμενό μας, προσπαθώντας  να διατηρήσουμε αυτό το αρχείο "styga,gr"  (μαζί με όλο το περιεχόμενό μας) στο διαδίκτυο μέχρι το 2031 και ελπίζουμε για πολύ περισσότερο.

 

Το ολοκληρωμένο αρχείο όλων των εκδόσεων  της εφημερίδας «Στυξ» από το 2001 έως  και το 2015  με 6 δερματόδετους τόμους  βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στις Βιβλιοθήκες: Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων,  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος(στεγ .Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος),  Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων με έδρα την Πάτρα , Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.

 

Με τα χρόνια, είχαμε το μεγάλο προνόμιο να καλωσορίσουμε στο ταξίδι μας αρκετούς συνταξιδιώτες, όλοι οι οποίοι συνέβαλαν μοναδικά και ανεκτίμητα στο έργο και τους ευχαριστώ.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και το μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου,  στη σύζυγό μου Ευφροσύνη που με ανέχθηκε και βοήθησε  για 15 ολόκληρα χρόνια στην έντυπη έκδοση "Στυξ", στην κόρη μου Ευγενία και στους γιους μου Αριστοτέλη και Αλέξανδρο για την αμέριστη συμπαράσταση και την συμπόρευση  σ΄ αυτό το μακρύ όμορφο ταξίδι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της πληροφορίας, διαθέτοντας  μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους παράλληλα με  τις εγκύκλιες σπουδές τους

Το "styga,gr"   και η «Στύξ» δεν θα ήταν, τα έγκυρα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης  που είναι σήμερα, χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη από τους : Περικλής Ροδάκης+ συγγραφέας – ιστορικός- αντιστασιακός, Γιώργος Γιάνναρης+ πανεπιστημιακός καθηγ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας - συγγραφέας-ποιητής,  Ρούπας Χαράλαμπος+ συγγραφέας- αντιστασιακός, Μανιάτης Γεώργιος+ δημοσιογράφος- συγγραφέας- λεγεωνάριος- μουσικός,  Υφαντής Παν+. Δημιουργός ντοκιμαντέρ Ιστορίας- Πολιτισμού, Γεωργαντόπουλος Αναστάσιος+ Εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Αθανασόπουλος Αθανάσιος+ εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Χαραλαμπίδης Μιχάλης+ πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας, Ελένη  Παν Παπαδοπούλου+ στέλεχος του Φεμινιστικού Κινήματος Ελλάδας,  Βουρνάζος Νικόλαος+ συγγραφέας αντιστασιακός, Τσάμης Σωτήρης+ πολιτικός επιστήμονας, Φλογεράς Ανδρέας+ εκπαιδευτικος- δημοσιογράφος, Μακρής Ηλίας+ συνεταιριστής – βιοκαλλιεργητής,  Περικλής Α. Τρακαδάς ιστορικός - λαογράφος , Μαυροζαχαράκης Εμμαν. παναπιστημιακός καθηγητής, Παλαιολογόπουλος Δημήτρης Ιστορικός συγγραφέας, Φωτόπουλος Θ. Αθανάσιος πανεπιστημιακός καθ. –ιστορικός - λαογράφος, Ευσταθίου – Διαμαντοπούλου Αναστασία εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Νικολόπουλος Δήμος  Συνταξ. Εκπαιδευτικός- συγγραφέας, Μουτζουρέλης Σωτ. Συνταξ. Εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Κουμπούρας Παναγιώτης φιλόλογος- ποιητής και συγγραφέας, Τσακελίδης Γεώργιος Φιλόλογος,  Ανδρικόπουλος Γιάννης συγγραφέας- ποιητής - κριτικός. Πάνος Ανέστιος (Αλέφαντος) Πολιτικός Επιστήμονας-Νομικός Δάσκαλος τ’ ανθρωπισμού,  Απόστολος Παπαφωτίου Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α. - πολιτικός,  Νικα- Πολυχρονοπούλου Κλαδα  ιστορικός συγγραφέας, Λάμπος Κώστας Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, Δημητράκης Εμ Γεώργιος Πολιτικός Οικονομικός Επιστήμονας και Κοινωνιολογος, Μιχαήλ Στρατουδάκης  συγγραφέας, Σωτηρόπουλος Σωτ. Πολιτικός επιστήμων – Δημοσιολόγος, Κλαδούχος Γρ.. Αρχιτέκτων, Οικονόμου Κώστας  Μέλος Περιβαλλοντικών Συλλογικοτήτων –ακτιβιστής, Πίμπας Πέτρος  Τοπογράφος Μηχανικός, Αντωνίου Αριστοτέλης  Αρχιτέκτων και απόφοιτος Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Γομάτος Αργύριος Στρατιωτικός Κτηνίατρος, και άλλους πολλούς  αξιολογότατους συνεργάτες.

 

Και πάλι ευχαριστώ όλους τους αναγνώστες μας για το συνεχές ενδιαφέρον σας για το  "styga,gr".

 

YΓ1.: Για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, δεν υπήρξε ποτέ κανένας συνεργαζομένος στο "styga,gr". Τα πάντα ανήκουν στον εθελοντισμό με τις θετικές  του κοινωνικές προοπτικές.

 

 

 

Σε ένδειξη  ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης

Βασίλης Αντωνίου

Δημοσιογράφος  - Εκδότης εφημερίδας «Στύξ»

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου